Dünyaca ünlü Güney Koreli BTS grubunun üyelerinden biri bu yıl askere gidiyor
Güney Kore'de askerlik yasasının değişmesine neden olan müzik grubu BTS'nin üyelerinden birinin bu yıl zorunlu askerlik yapacağı bildirildi.
2022.10.17 12:36 - Son Güncellenme: 2022.10.17 12:37 - Magazin - HABER MERKEZİ
Yonhap'ta yer alan haberde, ülkede görüş ayrılıklarına yol açan BTS grubu üyelerinin askere gidip gitmemesi konusunun yeniden gündeme geldiği belirtildi.
Haberde ülkeye kültürel katkı sağladığı gerekçesiyle 30 yaşına kadar askerlikten muaf tutulan grup üyelerinden 1992 doğumlu Jin'in (Kim Seok-jin) bu yıl zorunlu askerlik görevini yerine getireceği kaydedildi.
BTS üyeleri 30 yaşına kadar askerlikten muaf tutuluyor
Yaşları 18 ila 28 olan her sağlıklı bireyin 2 yıl süren askerlik görevini yerine getirmek zorunda olduğu Güney Kore'de, ülkeye kültürel anlamda katkı sağladığı gerekçesiyle sporcular, atletler ve klasik müzik sanatçılarına imtiyaz tanınıyor.
Bazı eleştirmenler, BTS grubunun da küresel başarısı ve ülke ekonomisine katkı sağladığı için askerlikten muaf tutulmasını istemişti.
Eski Kültür, Turizm ve Spor Bakanı Hwang Hee, BTS üyelerinin askere gitmesinin "kültürel bir kayıp" olacağını aktarmıştı.
Ülkeyi ikiye bölen tartışma sonrası, Güney Kore Parlamentosu, askerlik yasasında grup üyelerinin 30 yaşına gelene kadar askerlikten muaf tutulmasını sağlayan düzenleme yapmıştı.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:47
-
01:10
-
01:46
-
01:18
-
02:02
En Çok Okunanlar
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- 10 katlı binada yangın: 20 kişi dumandan...
- Kore Yarımadası'nda savaş çanları!
- Otomobil piyasası karıştı! İkinci el,...
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da resmi...
- Tekirdağ'da korkunç olay! 13 yaşındaki kız...
- Emeklinin zam farkı bugün hesaplarda
- Elan Ricardo, Beşiktaş için İstanbul'da
- Yunus Akgün depremi durmuyor!
- Kütahya'da otomobil dereye savruldu: 3 yaralı
- Şanlıurfa'da başından vurulan kadın...
- Suriye Ordusu, Lübnan sınırında kontrolü...
- Przemyslaw Adam Frankowski resmen...
- İstanbul'da 9 belediyeye terör...
- BYD, tüm araçlarını otonom sürüşle donattı!