Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel sergi

Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel sergi

Genç Gazeteci Oğuzhan Toracı'nın Dünya Tiyatrolar Günü'ne Özel "35 Yıl ve Üzeri Kariyeri Olan 35 Usta ve Ünlü Tiyatro Sanatçısıyla Yüz Yüze" Sergisi 27 Mart'ta Açılışını Yaptı

2014.03.29 13:56 - Son Güncellenme: 2014.03.29 13:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel sergi



Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği "Gelin Birlikte Oynayalım" projesiyle 42 siyasetçiyi bir araya getirerek dikkatleri üzerine çeken genç gazeteci Oğuzhan Toracı; yakın zamanda piyasaya çıkardığı "35" isimli kitabında, Türk tiyatrosuna otuz beş yıl ve üzerinde emeği geçmiş otuz beş sanatçıyı kendine has sohbetiyle bir araya getirmişti. Aralarında Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Gülriz Sururi, Ali Poyrazoğlu, Göksel Kortay, Genco Erkal, Ayla Algan gibi isimlerin yer aldığı bu başucu kitabıyla, unutulmaz sanatçılarımızın hayatlarını, bir de kendi ağızlarından dinleme fırsatını okuyucularına sundu.

Kitabın yayınlanmasının akabinde, Türkiye'de son dönemlerde sıkça tartışma konusu olan "tiyatro" için Bursa - Nilüfer Belediyesi'nin katkılarıyla 27 Mart 2014'te Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel olarak, bu 35 ölümsüz sanatçı bu kez yine Oğuzhan Toracı'nın proje tasarımını üstlendiği ve Burak Akerdem'in çizgileriyle hayat verdiği portre illüstrasyonlar ile sevenlerinin karşısına çıkıyor.

27 Mart'ta açılışı gerçekleştirilen ve 2 Nisan 2014 tarihine kadar ziyaretçilerini Konak Kültürevi'nde ağırlayacak sergide yer alan sanatçılar ise şu şekilde: Ahmet Gülhan, Ali Poyrazoğlu, Aliye Uzunatağan, Aykut Oray, Ayla Algan, Ayten Gökçer, Betül Arım, Bülent Kayabaş, Can Gürzap, Çolpan İlhan, Defne Yalnız, Dilek Türker, Erhan Yazıcıoğlu, Erol Keskin, Gazanfer Özcan, Genco Erkal, Göksel Kortay, Gülriz Sururi, Haldun Dormen, Macide Tanır, Mehmet Gürhan, Metin Serezli, Mustafa Alabora, Nedret Güvenç, Nevra Serezli, Nilgün Belgün, Semih Sergen, Suna Keskin, Tekin Akmansoy, Tilbe Saran, Turgay Tanülkü, Yıldız Kenter, Zafer Ergin, Zeki Alasya, Zihni Göktay.

Serginin açılışında; Aykut Oray, Gazanfer Özcan, Macide Tanır, Metin Serezli ve Tekin Akmansoy gibi kitapta yer alan ama aramızdan ayrılan değerli sanatçıları da burada anmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Toracı, aynı zamanda: "Bugün, Dünya Tiyatrolar Günü ve yakın zamanda 35 Yıl ve Üzeri Kariyeri Olan 35 Usta ve Ünlü Tiyatro Sanatçısıyla Yüz Yüze temasında bir kitap çıkarttım, kitabın ismi 35, birbirinden önemli 35 tiyatro starıyla yüz yüze görüştüm ve bana çocukluklarından bugünlere kadar uzanan süreçteki maceralarını anlattılar. Kitabımın hazırlanış sürecinde vefat eden ve şu an aramızda olmayan isimleri de bugün bir kere daha anmış olalım ve Dünya Tiyatrolar Günü'nü bir kere de böyle kutlamış olalım." diyerek tüm tiyatroseverler için serginin manevi değerini bir kez daha hatırlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.03.29 13:56 - Son Güncellenme: 2014.03.29 13:57 - HABER MERKEZİ
A