Dünya su günü nedir? Dünya su günü neden ve ne zaman kutlanır?

Dünya su günü nedir? Dünya su günü neden ve ne zaman kutlanır?

22 Mart, dünya çapında Su Günü olarak kutlanmaktadır. Suyun önemini vurgulamak, suyun sürdürülebilir yönetimini teşvik etmek ve su kaynaklarının korunmasına dikkat çekmek için kutlanır. Peki, Dünya su günü nedir? Dünya su günü neden ve ne zaman kutlanır?

2024.03.22 09:19 - Son Güncellenme: 2024.03.22 09:21 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Dünya su günü nedir? Dünya su günü neden ve ne zaman kutlanır?

22 Mart, dünya çapında Su Günü olarak kutlanmaktadır. Suyun önemini vurgulamak, suyun sürdürülebilir yönetimini teşvik etmek ve su kaynaklarının korunmasına dikkat çekmek için kutlanır. Peki, Dünya su günü nedir? Dünya su günü neden ve ne zaman kutlanır? 

Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart'ta kutlanan bir BM (Birleşmiş Milletler) gözlem günüdür. Dünya Su Günü, su kaynaklarının önemine dikkat çekmek, suyun sürdürülebilir yönetimi ve su kaynaklarının korunması konularında farkındalık oluşturmak amacıyla dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanır.

Dünya Su Günü etkinlikleri, suyun önemi, su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi, suyun adaletli dağılımı, su krizleri ve suyla ilgili sorunlar hakkında bilgi paylaşımını teşvik etmek amacıyla dünya genelinde gerçekleştirilir.

Dünya Su Günü Nedir?

BM Su Programı tarafından koordine edilen Dünya Su Günü her yıl 22 Mart'ta su ve sanitasyon kriziyle mücadele konusunda farkındalığı artırmak ve ilham vermek için kutlanıyor.

2024 yılının Dünya Su Günü teması 'Barış için Sudan Yararlanma' olarak belirlendi. Dünya Su Günü kampanyasına kısaca 'Barış için Su' adı veriliyor. BM-Su Programı tarafından önerilmektedir.

Yıllık yayınlanan BM Dünya Su Kalkınma Raporu, 22 Mart'ta 'Barış ve Refah için Sudan Yararlanma' başlığıyla yayınlanacak. Rapor, UNESCO tarafından BM-Su Programı adına yayınlanmakta ve hazırlığı UNESCO Dünya Su Değerlendirme Programı (WWAP) tarafından koordine edilmektedir.

Dünya su günü neden ve ne zaman kutlanır? 

Dünya Su Günü her yıl 22 Mart'ta su ve sanitasyon kriziyle mücadele konusunda farkındalığı artırmak ve ilham vermek için kutlanıyor.

 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.03.22 09:19 - Son Güncellenme: 2024.03.22 09:21 - HABER MERKEZİ
A