Dünya Sağlık Örgütü'nden 'zika' açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'zika' açıklaması

Dünya Sağlık Örtüğü, Brezilya'da düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarının Zika virüsünün yayılmasında büyük bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti.

2016.06.15 16:11 - Son Güncellenme: 2016.06.15 16:12 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Dünya Sağlık Örgütü'nden 'zika' açıklaması

31'inci olimpiyat oyunlarının başlamasına sayılı günler kaldı.Ancak, Ağustos ayında Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek olan olimpiyatlar öncesinde tartışmalar bitmek bilmiyor.

Tartışmaların odağında ise Brezilya'da ortaya çıkıp şu ana kadar 60 ülkeye yayılmış olan Zika virüsü var.

Olimpiyatlar için dünyanın birçok yerinden yüz binlerce insanın Brezilya'ya gitmesi bekleniyor.

Bazı bilim insanları, bu durumun Virüsün daha hızlı bir şekilde yayılmasına yol açabileceğini belirtiyor. Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada bu endişeye yer olmadığını ifade etti.

Açıklamada olimpiyat oyunlarının Zika virüsünün yayılmasında büyük bir değişikliğe neden olmayacağını belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü daha öncede yaptığı açıklamada, virüs nedeniyle Rio'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarının ertelenmesi yönündeki çağrıları reddetmişti.  

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2016.06.15 16:11 - Son Güncellenme: 2016.06.15 16:12 - HABER MERKEZİ
A