Dünya liderlerinden Ramazan bayramı mesajı

Dünya liderlerinden Ramazan bayramı mesajı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor, sizleri selamlıyorum" dedi.

2021.05.13 10:44 - Son Güncellenme: 2021.05.13 10:45 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Dünya liderlerinden Ramazan bayramı mesajı

Viedolu mesajında tüm Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik eden Steinmeier, "Bu yıl da salgın sebebiyle bayramı kısıtlı bir şekilde kutlamak acı verici." dedi.

Bayramın uzun bir feragat döneminden sonra gelen sadece büyük bir vaat olmadığını belirten Steinmeier, bayramın toplumsal bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Uzun süredir devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde bir araya gelmeyerek virüsün yayılmasını önledikleri için Müslümanlara teşekkür eden Steinmeier, "Maalesef üzülerek bir kez daha disiplin ve anlayış içinde bu bayramın ifa edilmesi gerektiğini söylemek zorundayım. Bugün kurallara uyarak tüm ülke toplumuna vazgeçilmez bir katkınız olacaktır, bunun için hepinize gönülden teşekkür ederim." diye konuştu.

Birçok dinde, oruç tutmanın tefekkürü ve Tanrı ile bir araya gelme fikrini beraberinde getirdiğini vurgulayan Steinmeier, "Ülkemizde salgının yaşandığı zamanın hem dini cemaatleri hem de herhangi bir dine mensup olmayan birçok insanı birbirine yaklaştırdığını görmeyi arzu ederim." ifadelerine yer verdi.

Steinmeier, Müslümanların kalabalık ortak kutlamalardan vazgeçmelerinin çok yakında daha büyük bir bayramla ödüllendirilmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yayınladığı mesajla tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Yayınladığı bayram mesajında Tatar, "Bayramlar hepimizin ortak sevincidir. Bu günler dost, akraba, aile ve vatandaşlar olarak bir arada yaşama, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun canlı tutulduğu günlerdir. Birlik ve beraberliğin daha da çoğalmasına, sevginin anlam bulmasına katkı sağlayan Ramazan Bayramını, dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin ve zorlukların yaşandığı bir dönemde idrak ediyoruz. Hiç kuşkusuz dayanışma ruhumuz, yardımlaşma duygumuz ve böylesi özel günlerde doruğa çıkan kardeşlik bağlarımız, millet olarak en büyük gücümüzdür. Bu ulusal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, Güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramların, birlik ve beraberlik içinde ülkemize, milletimize İslam alemine ve tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüpleri Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Twitter hesaplarından bayram tebriği mesajı paylaşan kulüpler arasında, İngiltere'den Ozan Kabak'ın formasını giydiği Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Merih Demiral'ın takımı Juventus, İspanya'dan Barcelona, Almanya'dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund yer aldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.13 10:44 - Son Güncellenme: 2021.05.13 10:45 - HABER MERKEZİ
A