Dünya ikincisi Merve Keskin'e memleketinde çiçekli karşılama

Dünya ikincisi Merve Keskin'e memleketinde çiçekli karşılama

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 45 kilo sol kol kategorisinde dünya ikinciliğini elde eden Merve Keskin, memleketi Samsun'da çiçeklerle karşılandı. Genç sporcunun uluslararası arenada kazandığı başarı, ailesi ve öğretmenleri tarafından sevinçle karşılanırken Keskin, gelecek hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu açıkladı.

2026.11.02 01:35 - Son Güncellenme: 2026.11.02 01:35 - Güncel - AA
A
Dünya ikincisi Merve Keskin'e memleketinde çiçekli karşılama

Hindistan'da gerçekleştirilen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda mücadele eden Merve Keskin, 45 kilo sol kol kategorisinde rakipleriyle karşı karşıya geldi. Şampiyona boyunca gösterdiği performansla finale uzanan genç sporcu, organizasyonu dünya ikincisi olarak tamamladı.

Uluslararası müsabakada elde ettiği dereceyle Türkiye'yi temsil eden Keskin, şampiyonanın ardından memleketine döndü. Samsun'a gelen başarılı sporcu için Merzifon Havaalanı'nda karşılama programı düzenlendi. Ailesi ve öğretmenleri, dünya ikincisi olan Keskin'i çiçeklerle karşılayarak başarısını kutladı.

Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda elde ettiği ikincilikle dikkat çeken genç sporcu, kazandığı derecenin mutluluğunu yaşarken kendisine destek verenlere de teşekkür etti. Keskin'in yeni hedefi ise bir sonraki şampiyonada zirveye çıkarak dünya şampiyonluğunu kazanmak.

Merve Keskin: Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak

Şampiyona sonrasında duygularını paylaşan Merve Keskin, dünya birinciliğini elde edemese de Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmenin kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Dünya ikinciliğinin ardından yaptığı açıklamada, elde ettiği dereceden dolayı mutlu olduğunu dile getiren genç sporcu, kendisine destek veren ailesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Keskin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Dünya şampiyonu olamasam da ikinci oldum ve yine de bayrağımı dalgalandırdım. Çok gururluyum. Emeği geçenlere ve bana her zaman destek olan aileme de arkamda durdukları için çok teşekkür ederim."

Başarılı sporcu, uluslararası organizasyonda elde ettiği ikinciliğin ardından hedefini de açıkladı. Bir sonraki şampiyonada daha üst bir derece elde etmek istediğini belirten Keskin, Türkiye'yi temsil ederek İstiklal Marşı'nı dinletmenin en büyük amaçlarından biri olduğunu ifade etti.

Genç bilek güreşi sporcusu, gelecekte dünya şampiyonluğu kürsüsüne çıkmak istediğini belirterek, "Bundan sonraki hedefim birinci olup bayrağımı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı söyletmek" dedi.

Ailesi Merve Keskin'in Başarısıyla Gurur Duyuyor

Merve Keskin'in dünya ikinciliği, ailesinde de büyük sevinç yarattı. Genç sporcunun babası Burhanettin Keskin, kızının uluslararası bir şampiyonada elde ettiği derece nedeniyle büyük gurur duyduğunu söyledi.

Kızının spor alanındaki başarısının kendilerini mutlu ettiğini belirten Burhanettin Keskin, dünya ikinciliğiyle memlekete dönen Merve'yi karşılayanlar arasında yer aldı. Ailesinin desteğini her zaman yanında hissettiğini dile getiren genç sporcu da açıklamasında bu desteğin kendisi için önemine dikkat çekti.

Merzifon Havaalanı'nda gerçekleştirilen karşılamada ailesi ve öğretmenleri tarafından çiçeklerle karşılanan Keskin, gördüğü ilgiyle birlikte şampiyona dönüşü sevincini yaşadı. Dünya çapındaki organizasyonda Türkiye adına mücadele eden genç sporcu, elde ettiği dereceyle spor kariyerinde önemli bir başarıya imza attı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.11.02 01:35 - Son Güncellenme: 2026.11.02 01:35 - AA
A