Dünya çocukları TBMM'de

Dünya çocukları TBMM'de

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen dünya çocuklarını kabul etti. Çiçek, "Biz size barış ve huzur içinde bir dünya bırakamadık" dedi.

2013.04.17 11:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:51 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dünya çocukları TBMM'de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'ye davet edilen 14 ülkeden gelen çocuklar TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Azerbaycan, Bahamalar, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Irak, Kazakistan, Kongo Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya, Rusya, Türkiye'den çocukların yanı sıra Suriye adına Osmaniye Mülteci Kampı'nda kalan 14 yaşındaki Mustafa Musullu ile Haran Mülteci Kampı'nda kalan 14 yaşındaki Esra Sellum katıldı.

23 Nisan'ın Türklerin millet ve toplum hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Egemenliğin millete devredildiği, cumhuriyeti ve demokrasiye giden yolun başlangıç noktasıdır" diye konuştu.

23 Nisan'ı Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini belirten Cemil Çiçek, "Tüm dünyada çocuk bayramı olan bir millet olarak gurur duyuyoruz. Çocuklar bizim için önemli ama maalesef sizlere iyi bir dünya bırakamadık. Sizler burada bu bayramı kutlarken dünyanın birçok ülkesinde çocuklar ya açlıktan ya hastalıktan ya da maalesef savaşlarda hayatlarını kaybediyor. Biz size barış ve huzur içinde bir dünyayı bırakamadık. Ümit ederim ki, bizim başaramadığımızı sizler gelecekte başarırsınız" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından çocuklarla tek tek görüşen ve hediyeler veren Çiçek, çocukların ülkelerinden getirdikleri hediyeleri kabul etti.

BABASI SURİYE'DE ESİR TUTULAN KÜÇÜK ESRA, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen dünya çocukları arasında en çok ilgiyi Osmaniye ve Harran'daki mülteci kamplarından gelen Suriyeli çocuklar gördü. Tören sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren Osmaniye Mülteci Kampı'ndan gelen 14 yaşındaki Suriyeli Mustafa Musullu, "Bizim devletimizde bir savaş var. Orada her gün yüzlerce, binlerce çocuk ölüyor. Bu savaşın durmasını istiyoruz. Biz bu mutluluğu Türkiye'de yaşıyoruz ama bu mutluluğu tüm dünya çocukları ve Suriye'deki çocuklarda yaşasınlar. Suriye'de çocuklar günlerce aç, susuz kalıyorlar, şiddete maruz kalıyorlar, diliyoruz Allah'tan onlarda bizim gibi böyle güzel bir bayramda böyle güzel bir mutluluk yaşasınlar" dedi.

Babası Esad yönetimi tarafından esir tutulan, dayıları ve kardeşleri halen Suriye'de olan Suriyeli 14 yaşındaki Esra Sellum gözyaşlarını tutamadı. Harran Mülteci Kampı'nda kalan gözyaşları arasında savaşın bir ön önce bitmesini ve babasına kavuşmak istediğini söyleyerek, "İstiyorum ki, Beşar Esed hemen gitsin. Biz sadece hürriyet istiyoruz ama o bizi hep öldürdü. Babam orada esir, dayılarım, kardeşlerim orada. Bu savaşın biran önce durmasını diliyorum, bir an önce vatanıma, baba ve aileme kavuşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 11:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:51 - HABER MERKEZİ
A