DÜNYA ÇOCUKLARI BURSA'DA BULUŞTU

DÜNYA ÇOCUKLARI BURSA'DA BULUŞTU

TRT 33. Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri çerçevesinde Bursa'ya gelen 38 ülkenin çocukları, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

2011.04.17 16:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
DÜNYA ÇOCUKLARI BURSA'DA BULUŞTU

Bursa Valiliği'nde başlayan programda çocuklar Vali Şahabettin Harput tarafından kabul edildi. Farklı ülkelerden gelen çocuklara, kendi ülkelerinden sınıf arkadaşları olan Türk çocuklar eşlik etti. Çocuklar, Vali Harput'a ülkelerinden getirdikleri geleneksel hediyeler verirken, Vali Harput da çocuklara Bursa ile özdeşleşmiş çeşitli hediyeler verdi.
Vali Harput, 130 yıl Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Bursa'da böyle güzel bir organizasyon yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Harput, "Bursa, Türk milletinin bütün güzelliğinin, bütün konukseverliğinin, içtenliğinin, güler yüzünün, tatlı dilinin, evrensel sevgiyle insanlığı kucaklayan hasletlerinin harman olduğu bir yer. Dolayısıyla dünya çocukları bizim kültürümüzün evrenselleşen güzellikleriyle bütünleşecek, kucaklaşacak ve onlarla beraber geleceğin dünyasına sevgiyle, barışla, hoşgörüyle daha güzel bir dünyaya doğru el ele yürüyecekler" dedi.
Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarihi binada ağırlanan çocuklara burada Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Karadağ konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan'ın dünya barışına olan katkısından söz ederek, Atatürk'e olan şükranlarını dile getirdi. Karadağ, "Bursa 6 bin yıllık tarihi olan Roma'ya , Bizans'a, Bitinya'ya, Osmanlı'ya ev sahipliği yapmış bir şehir. Tabi güzelliklerinin yanında sanayinin yoğun oluğu bir kent. Türkiye Avrupa'da ülke olarak en fazla genç nüfusa sahip olan ülkedir ve sizler gibi pırıl pırıl gençleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. TRT'ye böyle güze bir organizasyon yaptığı için teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.04.17 16:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A