DÜNYA ÇOCUKLARI 5 TONLUK DEV PASTAYI SÜSLEDİ

DÜNYA ÇOCUKLARI 5 TONLUK DEV PASTAYI SÜSLEDİ

TRT 33. Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri çerçevesinde 38 ülkeden binin üzerinde çocuk, süsledikleri 5 tonluk pasta ile Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

2011.04.17 18:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
DÜNYA ÇOCUKLARI 5 TONLUK DEV PASTAYI SÜSLEDİ

Tophane Saltanat Kapısı'nda düzenlenen törenle başlayan TRT 33. Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan 38 farklı ülkeden binin üzerinde çocuk, kortej eşliğinde yürüyerek Atatürk Anıtı önüne geldi. Ülkelerinin geleneksel kıyafetleri içerisinde Bursa caddelerinde yürüyen çocuklara vatandaşlar yoğun ilgisi gösterirken, çocuklar ise öğrendikleri Türkçe kelimelerle cadde kenarında kendilerine el sallayanlara karşılık verdi. Çocuklar, yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanda hazırlanan 5 tonluk dev pastayı birlikte süslediler. Projelendirme aşaması 1 ay süren ve 40 kişilik ekibin 2 günde tamamladığı dev pastaya çocuklar kadar vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Farklı ülkelerden çocuklar, pastayı kestane şekeri ve çikolatayla süslediler. Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, süslemenin bitmesinin ardından pastayı çocuklarla birlikte kesti. 38 farklı ülkeden çocukla kestaneli Karagöz-Hacivat pastası yapma ve yeme rekoru için Guiness Rekorlar Kitabı'na da aday olundu.
Çocuklar ve vatandaşlar pastadan alabilmek için birbirleriyle yarışırken, görevliler izdihamdan dolayı zaman zaman zor anlar yaşadılar. Rekor için hazırlanan pasta halkın yoğun ilgisi ile 1 saat içinde tükendi.
Bu arada, Birleşmiş Milletler'in iyi niyet elçisi olan Türk sanat müziği sanatçısı Muazzez Ersoy da çocuklara destek vermek amacıyla törene katıldı. Çocuklarla sohbet eden Ersoy, tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutlayarak, barış ve dostluk içinde, kardeşçe yaşamanın ne denli önemli olduğunu anlattı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.04.17 18:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A