Düğün dönüşü derede can pazarı

Düğün dönüşü derede can pazarı

Bursa'da düğün dönüşü 78 promil alkollü sürücünün kullandığı otomobil dereye uçtu. Araçta mahsur kalan 9 kişiyi boğulmaktan son anda polis kurtarırken, üzerlerinden sular süzülen yaralılar ambulans bekledi.

2011.07.17 14:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
Düğün dönüşü derede can pazarı

Kaza, dün gece saatlerinde Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı köyü girişinde meydana geldi. Köydeki yakınlarının düğününe giderek tavuk alma eğlencesine katılan Orhan B. (44) idaresindeki 16 GK 370 plakalı otomobil, sürücünün alkollü olması sebebiyle köprüde kontrolden çıkarak dereye uçtu. Bu esnada daha önceden gelen bir ihbar üzerine şüpheli araçlar üzerinde araştırma yapan Nilüfer Polis Karakolu ekipleri, hemen önlerinde dereye bir otomobilin uçtuğunu gördü. Telsizden bir aracın dereye uçtuğunu anons eden
polis ekipleri, olay yerine acilen itfaiye, ambulans ve sivil savunma ekibi istedi. Ancak polisler, kurtarma ekiplerini beklemeden yoldan geçen araçları durdurarak yardım istedi. Vatandaşlarla birlikte dereye uçan aracın yanına giden polisler, otomobilde bulunan Ö.G. (6), Burcu Çakar (75), Gülşen Bozkurt (32), Sevgi Açar (26), Melike Gün (21), Nagihan Aybey (20), Elif Kılıç (21), Fatma Günaşan (28) ve sürücü Orhan B.'yi çıkardı. Yaralılardan Melike Gün'ün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Yaralılar uzun süre kazanın şokunu üzerlerinden atamadı. Yoldan geçen vatandaşlar otomobilleri ile yaralıları alarak en yakın hastaneye götürdü. Olay yerinde bulunan diğer yaralılar ise ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bursa Devlet Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ALKOLÜN ETKİSİYLE OTOMOBİLDEKİLERİ TEK TEK SAYDI
Yaralı sürücü Orhan B, polis ekiplerinin bütün ısrarlarına rağmen tedaviyi kabul etmedi ve suyun içine girerek arabanın içini tekrar kontrol etti. Alkollü olduğunu söyleyen sürücü, dere içinde otomobilde bulunanların ismini tek tek sayarak hesaplamaya çalıştı. Yaralı olarak kurtulan sürücünün elindeki altınları da sıkı sıkı tutması dikkat çekti.
Kazaya şahit olan vatandaşlar, köprünün dar olduğunu, bölgede sık sık kazalar meydana geldiğini söyledi. Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından olay yerine gelen itfaiye ve kurtarma ekipleri aracı sudan çıkardı. Otomobilin bagajından tavuk ve çerezler çıkarken, ailenin düğünde tavuk alma eğlencesine katıldıkları öğrenildi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.07.17 14:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Alican Özbay
A