Dudaklarınıza iyi bakın

Dudaklarınıza iyi bakın

Sağlıklı ve pürüzsüz dudaklar yüzünüzdeki gülümsemeyi bile değiştirebilir.Dudak bakımı için yapılması gereknler okadar da zor değil.İşte size dudak bakımı için yapılması gerekn bazı ipuçları

2013.05.02 10:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 10:27 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Dudaklarınıza iyi bakın

 


 


Kötü Alışkanlıklar:Dudaklarınızı dilinizle ıslatma ve ısırma gibi alışkanlıklarınız varsa bunlardan kurtulun. Çoğunlukla bilinçsizce yapılan bu hatalar dudağınızın kurumasına, zarar görmesine ve pul pul soyulmasına neden olur.

Koruma:Dudaklarınızın sağlıklı ve çekici görünmesi için dikkat etmeniz gereken bir başka şey ise korumadır. Dudaklarınızı güneş ve rüzgardan korumak için lip balm kullanın. Lip balm kullanmak ayrıca dudaklarınızı ıslatmanızı ve ısırmanızı biraz olsun önleyecektir ayrıca nemlendirecektir.

Peeling:Dudaklarınız için gerekli bir diğer adım ise peeling işlemi. Böylece dudaklarınız ölü derilerden arınır ve altta kalan yeni cilt ortaya çıkar. Aynı zamanda lip balmın daha iyi emilmesini ve etki etmesini sağlar. Peeling için evde kolayca hazırlayabileceğiniz karışımların yanında, dilerseniz sadece nemli bir havlu bile kullanabilirsiniz.

Nazik olun:Dudaklarınıza nazik davranın. Dudaklarınızdaki ölü derileri temizlerken sert hareketlerden kaçının. Ayrıca dolgun görünmesi için dudaklarınızı tahriş eden dudak dolgunlaştırıcı ürünlerden uzak durun. Bunun yerine makyaj hilelerini kullanın. (Dudak Şeklini Değiştiren Makyaj Hileleri)

Doğal ürünler:Dudak bakım ürünleri seçerken güneş korumasının yanında doğal yağlar da içermesine dikkat edin. E vitamini, aloe vera, badem ve zeytin yağı iyi bir seçimdir.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.05.02 10:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 10:27 - HABER MERKEZİ
A