Dudak kalemi farkı

Dudak kalemi farkı

Kadınlar makyaj yaparken dudak kalemini bir detay olarak görüyor ve çoğu zaman bu detayı atlıyor.

2013.05.02 10:29 - Son Güncellenme: 2013.05.02 10:29 - Sağlık
A
Dudak kalemi farkı

Dudak kalemi kullanmak aslında önemli bir faktördür.İşte bu faktörlerden bazıları:

1. Kalıcılık Sağlar:Rujunuzun daha kalıcı olmasını istiyorsanız dudak kalemi kullanmalısınız. Dudak kalemi, rujun dudağınıza daha iyi tutunmasını sağlar ve böylece rujunuzu sık sık tazelemek zorunda kalmazsınız.

2. Dağılmayı Önler:Bildiğiniz gibi özellikle koyu renkli rujlarda dağılma sorunu vardır. Dudak kalemi rujunuzun dağılıp, kenarlardan yayılmasını önler, daha düzgün bir görünüm verir.

3. Dudağın Şeklini Vurgular:Dudak kalemi aynı zamanda dudağınızın şeklini vurgular. Eğer dudaklarınız dolgunsa bunu dudak kalemi ile ön plana çıkarabilirsiniz. Aynı şekilde dudaklarınız küçük ise dudak kaleminin yaratacağı etkiyi hemen fark edeceksiniz.

4. Solgun Görünümü Önler:Rujunuzu sürmeden önce aynı renkte bir dudak kalemi ile dudaklarınızı doldurursanız, rujunuz çıkmaya başlasa bile zemini aynı renkte olacağı için sizi çıplak görünümden korur. Böylece rujunuzu tazeleyene kadar dudaklarınız hala renkli kalır.

5. Dolgun Gösterir:Dudak kalemi sadece dudakların şeklini ortaya çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda daha dolgun bir görünüm kazandırır.
 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.05.02 10:29 - Son Güncellenme: 2013.05.02 10:29 - boş7
A