DTK'nın özerklik talebine sert yanıt geldi
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar geliyor. Kalın, "Bu planlar tutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.
2015.12.28 13:41 - Son Güncellenme: 2015.12.28 13:42 - Güncel - HABER MERKEZİ
-Zaman zaman dile getirilen ve dün en açık ifadesini bulan ayrılma, bölünme, özerklik, öz yönetim, kanton yönetimi gibi fantezilerin, demokratik olgunluk içerisinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz.
-Başkalarının ölümü üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların sonu bellidir, bundan sonra da farklı olmayacaktır.
-Terör örgütünün yaptığı cinayetler ortadayken bunları adeta aklamaya çalışan, terörü, şiddeti estetize etmeye, güzel, şirin göstermeye çalışanların da abesle iştigal ettikleri ortadadır
-Örgüt önüne gelenin taşeronu olduğunu ilan etmiş durumda.
HİÇBİR ÜLKE BUNA İZİN VERMEZ
-Hiçbir ülke, vatandaşlarının bir terör örgütü tarafından terörize edilmesine, saldırıya uğramasına, evinin barkının işgal edilmesine asla izin vermez. Hiçbir demokratik ülke, ne adına olursa olsun sokaklarında hendek kazılmasına izin vermez. Hiçbir ülke, bir terör örgütünün siyasi hasepları nedeniyle toplum içerisinde husumet ekmesine asla izin vermez. Hiçbir demokratik ülke, hiçbir toplum, terör, şiddet, siyasi hoyratlık ve şehir eşkiyalığı yaparak mevzi kazanmaya çalışan terör örgütlerine ve onların uzantılarına izin vermez.
DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ
-Türkiye'nin topraklarının mayası bellidir. Daha önce de bu topraklarda çok operasyon denenmiştir, hepsi boşa çıkmıştır. Dağa ipotek ederek, örgütün vesayetinde siyaset yaptıklarını zannedenler en büyük kötülüğü kendilerine oy verenlere yapıyorlar. Her fırsat da terör örgütüne arka çıkma çabasını vatandaşlar görüyor. Bu planlar tutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye kimsenin gücü yetmez.
-Suriye'de 400 bin kişinin katili korunuyor.
DAEŞ ADLI VAHŞİ TERÖR ÖRGÜTÜYLE...
-DAEŞ adlı vahşi terör örgütüyle Esed rejimini ayakta tutmaya çalışılmaktadır.
-Esed rejiminin verdiği koordinasyonların DAEŞ'le ilgisi yoktur. Bunun DAEŞ'le mücadeleyle alakası yoktur.
-Türkiye DAİŞ'le mücadele kapsamında 123 ülkeden 34 bin kişiye ülkeye giriş yasağı koymuştur.