Dostluk Barajı köprüsüne Suriye mayını

Dostluk Barajı köprüsüne Suriye mayını

Türkiye-Suriye sınırından geçen Asi Nehri üzerinde bulunan Altınözü'ne bağlı Hacıpaşa beldesindeki köprünün Suriye tarafına variller içinde patlayıcı yerleştirildi.

2012.10.11 15:33 - Son Güncellenme: 2012.10.11 15:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dostluk Barajı köprüsüne Suriye mayını

Lübnan sınırındaki Bekaa Vadisi'nden doğup, Suriye'den geçerek Hatay'ın Samandağ ilçesinde Akdeniz'e dökülen Asi Nehri üzerinde 6 Şubat 2011'de temeli atılan ''Dostluk Barajı''nda çalışmalar Suriye'de yaşanan olayların ardından durdu.

Altınözü'ne bağlı Hacıpaşa beldesi mevkisinde iki ülkeyi birbirine bağlayan yaklaşık 10 metre uzunluğundaki köprü ise muhalifler ve Suriyelilerin geçişini engellemek için Suriye ordusunca kapatıldı.

Köprünün Suriye tarafına dikenli tel çeken Suriye ordusunun, köprünün girişine de variller içinde patlayıcı yerleştirdiği bildirildi.

Varillerin çevresini de dikenli tellerle çeviren Suriye askerlerinin, bölgeye üzerinde ''mayın'' yazılı bir tabela yerleştirdiği görüldü.

Köprünün hemen karşısındaki Ziyaret Karakolu'nda durumu gözleyen Türk askeri yetkilileri de bu alana tarım işçileri ve diğer vatandaşlarının girmemesi için köprüye kadar giden yolun girişine demir kapı yaparak, ''Yasak Bölge Girilmez'' yazılı tabela astı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.11 15:33 - Son Güncellenme: 2012.10.11 15:34 - HABER MERKEZİ
A