Dopingli Başpehlivan'ın altın kemeri geri alındı

Dopingli Başpehlivan'ın altın kemeri geri alındı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Ali Gürbüz'ün dopingli çıkması sonucu kemeri geri alındı

2013.11.01 21:50 - Son Güncellenme: 2013.11.01 21:51 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Dopingli Başpehlivan'ın altın kemeri geri alındı

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başbehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan fakat dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri iade etmesine karar verilen Ali Gürbüz, Edirne Belediyesinden gelen görevlilere kemeri teslim etti.

KEMER İSMAİL BALABAN'A TAKILDI
Kırkpınar finalinde Ali Gürbüz'e rakip olarak yenilen Antalya Konyaaltı Belediyesi Başpehlivanı İsmail Balaban ve Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek altın kemeri Edirne'de törenle teslim aldı. Törende Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, altın kemeri İsmail Balaban'a birlikte taktı. Birinci olduğu için buruk bir mutluluk yaşadığını söyleyen Başpehlivan Balaban, altın kemerin ebedi sahibi olmayı istediğini ifade etti.

Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlileri Savaş Vardar ve Korcan Tuna, Ali Gürbüz'ün Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesindeki evine gelerek altın kemeri teslim aldı.



KIRKPINAR TARİHİNDE BİR İLK
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar tarihinde ilk defa doping olayının meydana geldiğini dile getirdi. Ebediyen altın kemerin sahibi olan ancak kanında yasaklı madde çıkması sonucu altın kemeri elinden alınan Ali Gürbüz adına çok üzüldüğünü ifade eden Başkan Sedefçi, "Keşke bu buruk tören olmasaydı. O kardeşimizin doping almadığı ve hakkıyla güreş yaptığı düşüncesindeydim ama dopingli çıktı. Keşke bu olay gündeme gelmeseydi, geldi ama hayat devam ediyor. Ben Ali Gürbüz kardeşime geçmiş olsun diliyorum. İnşallah 2 yıl süre çabuk geçer, sonrasında meydana dönerek, hakkıysa hakkını geri alır, diye düşünüyorum. Sonuçta burada İsmail Balaban kardeşimizle final güreşinde güreştiler ve İsmail kardeşimiz ikinci oldu. Kanun yönetmelik gereği de dopingli çıkan güreşçinin ödülü geri alındığı için kemeri de almak zorunda kaldık. Bu yıl kısmetse sevgili kardeşim, dostum Konyaaltı Belediye Başkanı'nın emek verip katkı yaptığı, destek verdiği İsmail Balaban kardeşimizin kemerini takdim edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN BAŞPEHLİVANI İSMAİL BALABAN
İsmail Balaban'a hayırlısı olsun dileklerinde bulunan Başkan Sedefçi, "Gençsin, yiğitsin, devamın gelmesini diliyorum, inşallah ebediyen altın kemeri sana veririz" diye konuştu. Başkan Sedefçi, "İsmail Balaban kardeşim şu andan itibaren Türkiye'nin Başpehlivanıdır. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum" diyerek altın kemeri Balaban'a Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'le birlikte taktı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.11.01 21:50 - Son Güncellenme: 2013.11.01 21:51 - HABER MERKEZİ
A