Domuz eti Kazakları kızdırdı

Domuz eti Kazakları kızdırdı

Çin Halk Cumhuriyeti'nden sınır komşusu Kazakistan'a "sığır eti "diye domuz eti ithal edildiğinin ortaya çıkması ülkede tepkilere yol açtı.

2013.04.24 15:18 - Son Güncellenme: 2013.04.24 15:20 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Domuz eti Kazakları kızdırdı

Kazakistan Müslümanlar Birliği Başkanı Murat Telibekov, konuyla ilgili yayınladığı yazılı açıklamada konuya sert tepki gösterdi. Yetkilileri uyaran Telibekov: "Ulusal güvenliğimiz tehdit altında." dedi. Konu ile ilgili olarak yetkilileri göreve çağıran Telibekov, konunun ciddi bir şekilde araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.
Müslüman bir ülke olan Kazakistan'da bu tür skandalların önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Murat Telibekov, vatandaşlara da hassas davranmaları çağrısında bulundu.

Kazakistan'da Helal Standartları Birliği Başkanı Güljazira Nuralbayeva, dün yaptığı açıklamada Çin'den gelen domuz etinin değişik bir takım işlemlerden geçirilerek Kazakistan'da sığır eti olarak piyasaya sürüldüğünü ve bu etlerin renk ve koku karışımı gibi bir takım kimyasal işlemlerden geçtikten sonra ülkedeki bir çok imalathaneye satıldığını ifade etmişti.
AKŞAM

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.24 15:18 - Son Güncellenme: 2013.04.24 15:20 - HABER MERKEZİ
A