Dolu çiftçiyi vurdu

Dolu çiftçiyi vurdu

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, aniden bastıran sağanak yağmur ve ardından etkili olan dolu, hayatı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı bazı köylerdeki bağlarda büyük zarar oluştu.

2013.05.09 12:33 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:33 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dolu çiftçiyi vurdu

Alaşehir İlçesi'nde dün saat 20.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ile ardından etkili olan dolu yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı, araçlar yolda ilerlemekte, insanlar da yürümekte güçlük çekti. Su birikintisinin yüksek olduğu bazı caddeler olumsuzluğun yaşanmaması için trafiğe kapatıldı. Dolu nedeniyle Alaşehir'e bağlı Yeşilyurt, Sobran, Subaşı, Üzümlü, Narlıdere, Delemenler, Hacıaliler, Badınca köylerindeki bağlarda büyük oranda hasar meydana geldi.

Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban ekiplerin aralıksız çalıştığını dile getirip, "Aşırı yağışlarda, geçen ocak ayında çöken ve enkazı kaldırılamayan, restorasyonu yapılamayan bölgede, sit kararı nedeniyle yeterli alt yapı çalışmasını da yapamıyoruz. Dolayısıyla bu tür sıkıntılar yaşanıyor" dedi.


BAĞLARA BÜYÜK ZARAR VERDİ

Köylülerden Ramazan Birol, dolu yağışının yaklaşık 15 dakika sürdüğünü ancak bağlara çok büyük zarar verdiğini kaydetti. Birol, "Üzüm salkımları yerlere serildi, asma filizleri kırıldı, bağların bulunduğu arazi göle döndü. Maddi imkansızlıklar nedeniyle sigorta yaptıramadık. Bu dolunun gelecek yıla da zararı olur, çünkü kırılan filizler gelecek yıl da üzüm veremez" diye konuştu.

SİGORTANIN ÖNEMİ

Alaşehir Ziraat Odası Bakanı Necdet Türk, her yıl üreticileri sigorta konusunda uyardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Ancak çiftçimiz sigorta konusunda gerekli özeni göstermiyor. Sigortası olmayan üreticilerimiz muhatap bulamayacak. Devlet sigorta bedelinin yüzde 50'sini destek olarak veriyor. Buna rağmen üreticilerimiz sigorta yaptırmıyor. Yaklaşık yumurta büyüklüğünde olan dolu, bağlarda yüzde 100'lere varan oranda zarar verdi. Sigortası olan üreticilerimiz sigorta şirketlerine tesbitlerini yaptıracaklar, olmayanlar için yapılabilecek bir şey yok."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 12:33 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:33 - HABER MERKEZİ
A