Dolu Baba dualarla anıldı

Dolu Baba dualarla anıldı

Bursa'nın manevi fatihlerinden Dolu Baba Hazretleri, kabri başında dualarla anıldı.

2014.08.07 13:53 - Son Güncellenme: 2014.08.07 13:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dolu Baba dualarla anıldı


Bursa'nın fethiyle ilgili manevî sürecin hazırlayıcılarından olan, Anadolu'nun Türk ve İslamlaşmasında çok önemli bir yere sahip erenlerden Dolu Baba Hazretleri, Uludağ'ın Kirazlı köyünün Karabelen mevkiindeki mezarı başında okunan mevlit ve dualarla anıldı. Kirazlı Muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dolu Baba'yı anma ve köy hayrına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Anma töreni, mevlid-i şerif okunmasıyla başlandı. Okunan Kuran-ı kerim ve mevlidin ardından topluca kılınan öğle namazı ile birlikte yağmur duası da yapıldı.
Daha sonra misafirlere yemek ve tatlı ikram edildi. Dolu Baba'yı anmak için Kirazlı'daki mezarını ziyaret eden kadınlar da, ulu bir çam ağacının altında bulunan büyük velinin mezarı başında Kuran-ı kerim okuyup dua etti.
Kirazlı Muhtarı İsmail Kuzu, anma merasimlerinin çok eskiye dayandığını belirterek, "Her yıl Dolu Baba'yı anıyoruz. Katılanlara ayran ikram ediyoruz. Ayranın şifalı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.08.07 13:53 - Son Güncellenme: 2014.08.07 13:54 - HABER MERKEZİ
A