DOLMUŞÇULARI SEVİNDİREN UYGULAMA

DOLMUŞÇULARI SEVİNDİREN UYGULAMA

Bursa'da nostaljik tramvay hattı sebebiyle Cumhuriyet Caddesi'nin trafiği kapatılmasıyla hareketlenen Haşim İşcan Caddesi'nde otobüslerin ardından taksi ve dolmuşlara da öncelik tanındı. Uygulamadan memnun kalan sürücüler, her turda 10 dakika zaman kazandıklarını söyledi.

2011.05.25 16:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
DOLMUŞÇULARI SEVİNDİREN UYGULAMA
25885-dolmusculari-sevindiren-uygulama-4de64a1db8eda.flv

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Haşim İşcan Caddesi'nin daha önce en sol şeridi otoparkların kaldırılmasıyla sadece toplu taşıma araçlarına tahsis edildi. Bu uygulama ile cadde trafiği büyük oranda rahatlamış oldu. Günde binlerce özel otomobil ve toplu taşıma aracının kullandığı cadde üzerindeki trafik ışıkları ve kavşaklar da kaldırıldı. Bunun ardından çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gökdere Kavşağı'na gidiş yönünde bir şerit açarak Altıparmak ve Heykel istikametine gidecek dolmuşlara öncelik tanıdı.
Uygulamadan son derece memnun kalan sürücüler, "Yapandan Allah razı olsun. Tek sıkıntımız bu yolu özel araçların da kullanması. Çok güzel bir uygulama oldu. Hem vatandaş memnun hem biz. Her turda 10-15 dakika zaman kazanıyoruz" dedi.

DOLMUŞÇULAR BELEDİYEYİ BASMIŞTI
Daha evvel sadece belediye ve özel halk otobüslerine tahsis edilen şeridi kullandıkları için kendilerine ceza yazılmasına kızan dolmuş şoförleri belediye binasını basarak eylem yapmıştı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.25 16:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A