Dolandırıldığını komşusuna anlatınca anladı

Dolandırıldığını komşusuna anlatınca anladı

Ankara'da bir kadın, kendisini cep telefonuyla arayıp polis olarak tanıtan ve kimlik bilgilerinin PKK tarafından kullanıldığını ileri süren şahısların hesabına 31 bin TL yatırdıktan sonra bu durumu komşusuna anlatınca dolandırıldığını anlayıp polise başvurarak, zanlının yakalanmasını sağladı.

2012.09.05 10:23 - Son Güncellenme: 2012.09.05 10:23 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Dolandırıldığını komşusuna anlatınca anladı


Edinilen bilgiye göre, Şükrü G. (19), cep telefonuyla Ankara'da emekli Gülümser M.'yi (65) arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Şükrü G., kadına kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini ve kullanıldığını söyleyerek, "Bu olay çok gizli. O yüzden kimseye bahsetmeyin. Biz sizin probleminizi çözeceğiz. Ancak şimdi vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor. Ama sakın kimseye söylemeyin aksi taktirde biz işi çözemeyiz, suç sizin üzerinize kalır" diyerek kadını kandırdı. Bunun üzerine Gülümser M., bankaya giderek verilen hesaba 21 bin 300 TL para yatırdı. Adana'da bankaya giderek parayı çeken Şükrü G., bir süre sonra kadını tekrar arayarak paranın yeterli olmadığını, çalışmanın devam ettiğini, bu nedenle 10 bin TL daha yatırması gerektiğini söyledi. Kadın yine Şükrü G.'ye inanarak bankaya gidip 10 bin TL daha yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra sokakta gördüğü komşusu ile sohbet eden Gülümser M., başının belada olduğunu ancak kendisini arayan polislerin olayı çözeceğini anlattı. Komşusu dolandırıldığını, hemen polise başvurması gerektiğini söyleyince Gülümser M., Ankara'da bağlı bulunduğu polis merkezine giderek başvuru yaptı. Yapılan araştırmada hesabın Adana'da olduğu belirlendi. Hemen Ankara polisi Adana polisi ile irtibata geçti. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zaman olmadığı için acil bir şekilde bankaya geldi. Yapılan çalışmada Şükrü G. parayı ikinci kez çekerken yakalandı. Zanlı Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulandı. Sorgusunda hesabına arkadaşlarının para yatırdığını ileri süren zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Adana'da bir başka olayda da Muhammet K. (21), Eskişehir'de terzilik yapan Nuran K.'yı arayarak kendisinin polis olduğunu, kimlik bilgilerinin PKK tarafından kullanıldığını ve bölücü terör örgütüne hesabından para aktarıldığını söyleyip olayın çözülmesi için hesabına para yatırılması gerektiğini söyledi. Nuran K., hesaba 5 bin 180 TL para yatırdı. Parayı çeken zanlı, bir gün sonra tekrar arayarak paranın yetmediğini, bu kez de 10 bin TL yatırması gerektiğini söyleyince terzi kadın şüphelenerek polise haber verdi. Bunun üzerine yapılan araştırmada şahıs, Adana'da ikinci kez para yatırıldığını sanarak gittiği bankada yakalanarak gözaltına alındı. Şahıs sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.09.05 10:23 - Son Güncellenme: 2012.09.05 10:23 - HABER MERKEZİ
A