Dolandırıcıların istediği para için tüketici kredisi çekti

Dolandırıcıların istediği para için tüketici kredisi çekti

BURSA'da 51 yaşındaki devlet memuru İbrahim A., kendisini cep telefonu ile arayan dolandırıcının, "Bankadaki hesapların terör örgütü tarafından kullanılıyor. Hemen sana verdiğimiz hesaba paraları yatır" sözleri üzerine panik yapıp, bir başka bankaya giderek aynı gün 20 bin lira tüketici kredisi çekti.

2013.04.17 10:47 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dolandırıcıların istediği para için tüketici kredisi çekti
00:57 Dolandırıcıların istediği para için tüketici kredisi çekti

İLGİLİ VİDEO

Dolandırıcıların istediği para için tüketici kredisi çekti

Dolandırıcılık, İbrahim A. ile sohbet eden banka görevlisinin gerçeği öğrenip polisi uyarması ile engellendi. Haber verilmesi sonucu bankaya gelen polislere güvenmeyen İbrahim A. güçlükle ikna edildi.

Merkez Osmangazi İlçesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya giden İbrahim A., 20 bin lira tüketici kredisi çekti. Daha önceden bankalara borcu bulunmadığı için kredisi hemen onaylanan İbrahim A., parayı hemen başka bir hesaba aktardı. Banka memurunun "Parayı niçin havale ediyorsunuz?" diye sorması üzerine İbrahim A., "Beni telefonla arayan kişiler maaş hesaplarımın terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek verdikleri hesaba acil olarak para yatırmamı söylediler" dedi. Bunun üzerine banka görevlisi hemen polise haber verdi. Banka görevlisinden havale edilen paranın bloke edilmesini isteyen polisler kısa sürede bankaya geldiler. Kendilerini tanıtan sivil polisler, İbrahim A.'yı ikna etmekte zorlanırken hesaptaki parayı çekemeyen dolandırıcılar İbrahim A.'yı bir kez daha arayıp bu kez bir başka hesap vererek paranın buraya yatırılmasını istediler.

Güçlükle ikna edilen ve ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen İbrahim A., "Beni arayan kişi kendisini polis olarak tanıttı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalıştığını söyledi. Çok kibar konuşuyordu. Telefonda polis telsizi konuşmalarını duyuyordum. Banka hesaplarımı terer örgütünün kullandığını belirtip, hemen verdikleri hesaba 20 bin lira yatırmamı söylediler. Korkudan koşarak bankaya gidip tüketici kredisi çekerek hesabına yatırdım. Az kalsın dolandırılıyordum" dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, benzer dolandırıcılıkların son günlerde arttığını, yaptıkları tüm uyarılara rağmen benzer şikayetlerle sıkça karşılaştıklarını söylediler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:47 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:34 - HABER MERKEZİ
A