Doktorlar şiddete karşı yürüdü

Doktorlar şiddete karşı yürüdü

GAZİANTEP'te, geçen yıl ölen bir hastanın yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan, anıldı. Ölümünün ardından ismi verilen hastanenin bahçesinde toplanarak Ersin Arslan'ı anan meslektaşları, sağlıkçılara yönelik şiddetin son bulması çağrısında bulundu.

2013.04.17 17:09 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:09 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Doktorlar şiddete karşı yürüdü

 


Geçen yıl 17 Nisan günü o dönemki ismiyle Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi olarak görev yapan 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan, ölen bir hastanın torunu M.G. tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Ersin Arslan kurtarılamayarak ölürken, saldırgan M.G. is,e tutuklandı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayın ardından Dr. Ersin Arslan, memleketi Gaziantep'te toprağa verilirken, görev yaptığı hastanenin ismi de Sağlık Bakanlığı kararıyla Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Dr. Ersin Arslan için ölümünün birinci yıl dönümünde ilk tören Gaziantep Asri Mezarlığı'nda yapıldı. Ersin Arslan'ın mezarı başında yapılan anma törenine; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Harun Çağıl ile kentteki hastanelerin başhekimleri ile sağlık çalışanlarının kayıtlı olduğu sendika temsilcileri ile Arslan'ın yakınları katıldı. Arslan'ın mezarına meslektaşları tarafından çelenkler bırakılırken, yakınları gözyaşı döktü.

HASTANE PERSONELİ DE ANDI

Ersin Arslan için görev yaptığı ve ölümünün ardından isminin verildiği hastanede de tören düzenlendi. Sabah saatlerinde hastane yemekhanesinde toplanan doktor ve sağlık personellerine Ersin Arslan'ın biyografisi okundu ve benzer olayların yaşanmaması dileğinde bulunuldu.

DOKTORLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

Gaziantep ve Kilis Tabib Odası öncülüğünde toplanan sağlık çalışanları sendikaları da öğle satalerinde Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi önünde toplandı. Arslan'ın saldırıya uğradığı hastane önünde saygı duruşunda bulunan ve ellerinde sağlıkta şiddeti protesto eden dövizler taşıyan kalabalık, sık sık slogan attı. Yüzlerce kişiden oluşan kalabalık daha sonra toplu halde Demokrasi Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sağlıkta şiddetin son bulmasını isteyen sloganlar eşliğinde 2 kilometre yürüyerek Demokrasi Meydanı'na ulaşan kalabalık adına Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, gazetecilere açıklama yaptı. Hükumetin sağlık politikalarını eleştiren Gürsoy, hekimlere yönelik yapılan şiddet olaylarından hükumetin sorumlu olduğunu ileri sürerek, "Doktor Ersin Arslan görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından katledildi. Bu olayın üzerinden bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Sağlık çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. Sağlık çalışanlarının her geçen gün iş yükleri artıyor. Hükumet, siyasetçiler ve yöneticilerin sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran, küçük düşüren, hedef gösteren bir üslubu var Tüm bunların sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var. Yetkililerin bir an önce bu üsluplarını ve sağlıkta değişim programına son vermeleri gerekiyor" diye konuştu.

Kalabalık basın açıklaması ardından 15 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 17:09 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:09 - HABER MERKEZİ
A