Doktora sözlü taciz

Doktora sözlü taciz

Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doktora, sıra yüzünden hasta yakınları tarafından sözlü taciz edildiği iddia edildi.

2013.10.08 19:20 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:22 - Yaşam
A
Doktora sözlü taciz


Mardin Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası Mardin Şubesi, sağlık çalışanları ile birlikte Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Mardin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Erol, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin arttığını öne sürdü. Meslektaşlarına yönelik yapılan bütün saldırıları kınadıklarını belirten Erol, "Sağlıkta dönüşüm sürecinde vatandaş memnuniyeti odaklı ve bireye doktor seçmede sınırsız özgürlük tanınan sistemde, sağlık çalışanlarının güvenliğini tamamen göz ardı edilmiş, vatandaşa 24 saat ayağınıza doktor gönderiyoruz denilmiş, her yere şikayet kutuları konularak ve alo şikayet hatları açılarak vatandaş her fırsatta şikayet etmeye özendirilmiş, bazı bireylerin bu özgürlüğü sağlık personeline hakaret ve şiddet uygulama özgürlüğüne kadar vardırmasına yol açılmıştır. Hastaların hakları olan sağlık hizmetinin dışında uygunsuz ve yasal olmayan rapor, başkasının üzerine ilaç yazdırmak gibi talepleri hastalar tarafından hak olarak görülmeye başlanması ve bu isteklerin reddedilmesi şiddeti körüklemektedir. Son olarak Mardin Devlet hastanesinde Beyin cerrahi uzmanı Dr. Rabia Tarı'ya şiddet uygulanmıştır. Mardin Tabip odası olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra etmeye çalışan hekimlerimizin sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.
Dr. Rabia Tarı ise, hasta ve hasta yakının sırası olmadığı halde içeri girdiğini, sırasız hasta alındığını öne sürerek kendilerine sözlü tacizde bulunduğunu söyledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 19:20 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:22 - Zeynep Çelik
A