Doktor ihmali minik Zehra'yı kolundan etti

Doktor ihmali minik Zehra'yı kolundan etti

Zehra'nın düşüp kırdığı kolundaki yara farkedilmeyince kangren oldu ve dirsekten kesildi.

2013.08.02 15:40 - Son Güncellenme: 2013.08.02 15:41 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Doktor ihmali minik Zehra'yı kolundan etti

Samsun'un Çarşamba ilçesi Hasbahçe Mahallesi'nde yaklaşık 1.5 ay önce meydana gelen olayda inşaat işçisi 34 yaşındaki Adem ve ev hanımı 29 yaşındaki Havva Toprak çiftinin çocukları Zehra Toprak, evlerinin önünde arkadaşlarıyla birlikte oynadığı sırada düşüp sol kolunu kırdı. Kolunda açık yara oluşan minik Zehra, annesi tarafından kent merkezinde bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada Ortopedi Uzmanı T.K. tarafından muayene edilen Zehra'nın kolu alçıya alındı ve evine gönderildi. Ancak Minik Zehra, ağrılarının şiddetlenmesi üzerine ertesi gün yakınları tarafından tekrar aynı hastaneye götürüldü. Burada alçısı çıkarılan Zehra, kolundaki yaranın iltihap kaptığı belirtilerek ameliyata alındı.

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE KOL KESİLDİ
Ameliyat sonrasında iddiaya göre Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı T.K. aileye, kendilerinin gerekli müdahaleyi yaptığını belirterek çocuğun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmelerini söyledi. Bunun üzerine aile Zehra Toprak'ı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada küçük çocuğun koluna kangren teşhisi konuldu. Yapılan ameliyatla Zehra Toprak?ın sol kolu dirsek altından kesildi. Büyük şok yaşayan Adem ve Havva Toprak kızlarının kolunun Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı T.K.'nin hatası ve ihmali sonucunda kangren olarak kesildiğini iddia ederek doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'DOKTORUN HATASI VE İHMALİ YÜZÜNDEN'
Kızının kolunun doktor hatası ve ihmali nedeniyle kesildiğini öne süren baba Adem Toprak şunları söyledi "5 yaşında bir çocuğun kolu kırılıyor daha sonra doktor hatasından kesiliyor. Benim evladımın hayatını karattılar. Kolunda açık yara bulunduğu halde alçıyla kapatmışlar. Daha sonra da kangren oldu. Yaraya müdahale edeceğiz deyip ameliyat ettiler. Daha sonra da açtıkları kolu dikişle kapatmadan sarıp, çocuğumu üniversite hastanesine gönderdiler. Orada da kangren teşhisi konduğu için mecburen kesildi. Geç kalındığı için kurtarılamadı. İhmali ve hatası olan bu doktorun cezalandırılmasını istiyoruz. evladımın psikoloji bozuldu. Kimsenin karşısına çıkamıyor, konuşmuyor."

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.08.02 15:40 - Son Güncellenme: 2013.08.02 15:41 - HABER MERKEZİ
A