Doğumda ölen bebeğe rekor tazminat

Doğumda ölen bebeğe rekor tazminat

İSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçen yıl Ağustos ayında doğum sırasında yüzünün kaza ile neşterle kesilmesi sonucu ölen bebeğin ailesi hastane aleyhine 150 bin TL manevi 60 bin TL de maddi olmak üzere 210 bin TL tutarında tazminat davası açtı. Sakarya İdare Mahkemesine verilen dilekçe İstanbul İdare Mahkemesi'ne gönderildi.

2013.04.17 17:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:29 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Doğumda ölen bebeğe rekor tazminat

 


Yeliz Sevinç hamileliği sırasında yaşanan sorunlar nedeniyle Adapazarı'ndan sevk edildiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum sancılarının başlaması üzerine neşter ile yapılan müdahale sırasında bebeğin yüzünün kesildi. Bu nedenle bebek yaşamını yitirdi. Bu olay ardından Yeliz-Engin Sevinç çifti, çocuklarının ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle hastane ve doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları şikayetle ilgili adli soruşturma sürerken, Cerrahpaşa Tıp Fakütesi aleyhine tazminat davası da açtı. Çiftin avukatı Musa Adıyaman 150 bin lirası manevi olmak üzere 210 bin liralık tazminat davasıyla ilgili dilekçenin Sakarya İdare Mahkemesi aracılığıyla İstanbul İdare Mahkemesi'na gönderildiğini ve geçen hafta dava açıldığını söyledi. Avukat Musa Adıyaman, Yeliz- Engin Sevinç çiftinin bebeklerinin kaybetmelerine neden olan olayda idarenin kusuru oldugunu belirterek şunları söyledi:

"Hasta Adapazarı'ndan gittikten sonra 4 gün bekletiliyor. Bu sürede takip edilmiyor. Hastane odasında yatarken doğum başlıyor. Kordonu çıkıyor. Haber veriyorlar ve durum kritik noktaya geliyor. Hemen pansuman odasına alıyorlar. Pansuman odasında müdahale ediyor. Pansuman odası müdahale için yeterli değil. Yetersiz koşullarda müdahale söz konusu. Daha sonra ilgili hekimler geliyor. Doğum için manevra yaparken bebekte ölümcül yırtık oluşuyor. Burada idarenin kusuru var."

Ailenin avukatı Musa Adıyaman bebekle ilgili adli tıp kurumu raporunun henüz gelmediğini ifade ederken "İlk otopsi raporlarında her şey ortada" dedi
 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:29 - HABER MERKEZİ
A