Doğum sırasında anneden çocuğa kanser hücresi geçtiği tespit edildi

Doğum sırasında anneden çocuğa kanser hücresi geçtiği tespit edildi

Japonya'da rahim ağzı kanseri olan iki kadının, 4 yıl arayla yaptıkları doğumlarda, çocuklarına kanser hücresi geçirdikleri tespit edildi. New England Journal of Medicine'da yayınlanan araştırma, rahim ağzı kanseri görülen iki kadının, 23 aylık ve 6 yaşındaki erkek çocuklarının akciğerlerinde tespit edilen tümörlerde, içerisinde y kromozomu bulunmayan kanser hücreleri bulunduğunu ortaya koydu. Araştırmada bu vakaların dünyada tespit edilen anneden çocuğa doğum anında geçen ilk kanser vakaları olduğu açıklandı.

2021.01.27 14:57 - Son Güncellenme: 2021.01.27 14:57 - Sağlık
A
Doğum sırasında anneden çocuğa kanser hücresi geçtiği tespit edildi

Japonya'da anneden çocuğuna doğum sırasında kanser hücresi geçebildiği tespit edildi.

ABD'li ünlü bilim dergisi New England Journal of Medicine'de yayınlanan araştırmada, Japonya'da iki annenin 6 yıl ve 23 ay önce yaptıkları doğumlar sırasında, çocuklarına kanser hücresi geçirdiği açıklandı.

'RAHİM AĞZI KANSERİ HÜCRELERİ SOLUNUM YOLUYLA GEÇTİ'

Rahim ağzı kanseri olduğu belirtilen annelerin yaptıkları doğumlarda çocukların nefes yoluyla kanser hücrelerini aldığı tespit edilirken, çocukların akciğer kanseri oldukları açıklandı.

23 aylık ve 6 yaşındaki iki erkek çocuktan alınan akciğer hücre örneklerinde, annelerinin rahim ağzı kanserinin hücreleri tespit edildi.

Doğum sırasında kanser geçişi vakasının ilk kez tespit edildiği belirtilen araştırmada, 23 aylık ve 6 yaşındaki erkek çocukların akciğerlerinde tespit edilen tümörlerde y kromozomuna rastlanmadığı görüldüğü, bu sebeple kanserin babadan geçemeyeceği belirtildi. 

ANNE KARNINDA KANSER GEÇİŞİ ORANI 500 BİNDE 1

Bu vakaların doğum sırasında tespit edilen ilk vakalar olduğu belirtilirken araştırmada, bebeğin anne karnındayken kanser olma ihtimali de açıklandı.

Kanser hücrelerinin anne karnında fetüse geçmesi vakalarının her 500 bin kanserli annede 1 görüldüğü belirtilirken doğan her bin bebekten birinde kanser hücresi tespit edildiği açıklandı.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2021.01.27 14:57 - Son Güncellenme: 2021.01.27 14:57 - Ali Yaşar
A