Doğanbey'in başı şimdi de bu sorunla dertte -ÖZEL HABER

Doğanbey'in başı şimdi de bu sorunla dertte -ÖZEL HABER

Bursa'nın tartışmalı dönüşüm projesi Doğanbey'de şimdi de 'konut sigortası poliçe bedeli' derdi başladı. Hak sahipleri taşınamadıkları dairelere poliçe süresinin bitmesine 6 ay olmasına rağmen 85 TL konut sigortası, 118 TL de DASK poliçe tutarı ödemek zorunda kalıyor.

2013.02.21 15:41 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Doğanbey'in başı şimdi de bu sorunla dertte -ÖZEL HABER

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM


Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri bir türlü rahat bir nefes alamıyor. Kentsel dönüşüm yasası ile büyük şehirlerde yeni bir yapılanma süreci başlıyor ancak sürecin öncüsü TOKİ'nin neden olduğu sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Daire sahiplerine çıkarılan ek maliyetlerden yapısına, doğalgaz ve elektrik kesintilerine kadar tartışmalara konu olan Doğanbey'de şimdi de konut sigortası poliçe bedeli derdi başladı.
TAŞINAMADIKLARI DAİRELERE 203 TL ÖDÜYORLAR
Doğanbey'de dairesini teslim almak isteyen hak sahiplerine konut ve DASK poliçeleri olmak üzere iki tür sigorta parası ödettiriliyor. Her iki poliçenin başlangıç tarihleri Temmuz 2012'de tanzim ediliyor. Ancak Şubat 2013'te dairesini teslim almak için sözleşme imzalayan hak sahibine 6 ay sonra geçerliliği sona erecek bir sigorta ücreti ödettiriliyor. Çeşitli nedenlerle evlerine taşınamayan Doğanbey sakinlerinin cebinden henüz oturmadıkları daireleri için 85 TL konut sigortası 118 TL de DASK poliçe tutarı olmak üzere 203 TL para çıkıyor.
HAKSIZ KAZANÇ MI?
Doğanbey Konutları teslim edilirken hak sahiplerine bankada ödettirilen konut sigortası poliçe bedelinde hatalı bir uygulama yapıldığını anlatan Osmangazi Belediyesi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "7 Şubat 2013'te bankadaki sözleşmeyi imzalayan hak sahibine eski tarihli ( Temmuz 2012 ) konut sigorta poliçesi verdiler. Poliçe süresinin bitmesine 6 ay olmasına rağmen tam yıl ücreti tahsil ediyorlar. İlgililere soruyoruz; bu işlem neticesinde haksız kazanç mevcut mudur değil midir? Doğanbey kentsel dönüşüm projesinde baştan beri maddi ve manevi manada hak sahiplerinin aleyhine işleyen bu süreç ne zaman sona erecektir?" diye konuştu.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.21 15:41 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:52 - HABER MERKEZİ
A