Doğan Holding'de hisse devri

Doğan Holding'de hisse devri

Doğan Holding, Doğan Organik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sermayesinin %6,50'sini temsil eden hisseleri Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş., Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş., Milta Turizm İşletmeleri A.Ş. ve Doğan Otomobilcilik Ticaret ve Sanayii A.Ş.'den satın ve devir alınmasına karar verdi.

2013.04.10 07:30 - Son Güncellenme: 2013.04.10 07:30 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Doğan Holding'de hisse devri

Doğan Holding'den KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:   
"Yönetim Kurulumuz, 09.04.2013 tarihinde  tamamı ödenmiş 35.974.000,-Türk Lirası sermayesinde %93,50 paya sahip olduğumuz bağlı ortaklığımız Doğan Organik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sermayesinin %6,50'sini temsil eden beheri 1,-Türk Lirası itibari değerli 2.338.310 adet hamiline yazılı pay senedinin, bedeli nakden ve peşin olarak ödenmek suretiyle, Sermaye Piyasası Mevzuatı'na uygun olarak hazırlanan Değerleme Raporu sonucuna göre belirlenen değer üzerinden, toplam 3.273.634,00-Türk Lirası bedel karşılığında bağlı ortaklıklarımız Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş., Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş., Milta Turizm İşletmeleri A.Ş. ve Doğan Otomobilcilik Ticaret ve Sanayii A.Ş.'den satın ve devir alınmasına karar vermiştir."
   
Çelik Halat'tan yapılan açıklamada şu değerlendirmede bulunuldu:
  
"Yönetim Kurulumuz, 09.04.2013 tarihinde, tamamı ödenmiş 35.974.000,-Türk Lirası olan sermayesinde %0,5 paya sahip olduğumuz iştirakimiz Doğan Organik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin beheri 1,-Türk Lirası itibari değerli 179.870 adet hamiline yazılı pay senedini, bedeli nakden ve peşin olarak, bağımsız değerleme kuruluşu tarafından Sermaye Piyasası Mevzuatı'na uygun olarak hazırlanan Değerleme Raporu sonucuna göre belirlenen değer üzerinden, 251.818,-Türk Lirası bedel karşılığında Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'ye satılmasına karar vermiştir.
   
Doğan Organik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. pay senetlerinin devri sonrasında, yasal kayıtlarımızda,95.728,-Türk Lirası kar oluşacağı hesaplanmakta olup  hisse senedi satış ve devir işleminin SPK düzenlemeleri doğrultusunda UFRS' ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolarımıza etkisi ise kamuya açıklanacak ilk finansal tablolarımızda ayrıca yer alacaktır."
   
Ditaş Doğan'ın açıklamasında ise şu bilgiler verildi:
   
"Yönetim Kurulumuz, 09.04.2013 tarihinde, tamamı ödenmiş 35.974.000,-Türk Lirası olan sermayesinde %5 paya sahip olduğumuz iştirakimiz Doğan Organik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin beheri 1,-Türk Lirası itibari değerli 1.798.700 adet hamiline yazılı pay senedini, bedeli nakden ve peşin olarak, bağımsız değerleme kuruluşu tarafından Sermaye Piyasası Mevzuatı'na uygun olarak hazırlanan Değerleme Raporu sonucuna göre belirlenen değer üzerinden, 2.518.180,-Türk Lirası bedel karşılığında Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'ye satılmasına karar vermiştir.
   
Doğan Organik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş pay senetlerinin devri sonrasında, yasal kayıtlarımızda,930.457,-Türk Lirası kar oluşacağı hesaplanmakta olup  hisse senedi satış ve devir işleminin SPK düzenlemeleri doğrultusunda UFRS' ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolarımıza etkisi ise kamuya açıklanacak ilk finansal tablolarımızda ayrıca yer alacaktır." 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.10 07:30 - Son Güncellenme: 2013.04.10 07:30 - HABER MERKEZİ
A