Doğa yürüyüşü ile kenti tanıtıyorlar

Doğa yürüyüşü ile kenti tanıtıyorlar

Kenti tanıtmaya dönük programlar düzenleyen Bursa Kent Konseyi Kent Rehberliği Çalışma Grubu üyeleri, Erikli Yayla'da doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

2012.01.01 14:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Doğa yürüyüşü ile kenti tanıtıyorlar

 

Kentlilik bilinci çalışmaları kapsamında kenti tanımaya dönük programlar düzenleyen Bursa Kent Konseyi Kent Rehberliği Çalışma Grubu üyeleri, Yalova şehrindeki Erikli Yayla'yı gezdi. Çınarcık ilçesinin Teşvikiye Köyü´nü ziyaret eden ekipler doğa yürüyüşü de gerçekleştirdi. Çalışma grubu temsilcisi Bülent Acar, Erikli'nin herkesçe bilinen bir mesire yeri olduğunu hatırlattı. Köyün yanından geçen Karpuzdere boyunca geniş piknik alanları olduğunu belirten Acar, "Piknik alanlarını çınar ağaçları gölgeler. Dere geçilir ve patikaya girilir. Parkur kestane ormanı içinde yükselerek devam eder. Kiraz ve yaban erik ağaçları arasından geçilerek dere boyuna inilir ve şelaleye doğru yürüyüşe devam edilir" dedi.
Erikli parkurunun çok yüksek olmayan düz bir alan olduğunu da söyleyen Acar, asıl yaylanın Delmece´de bulunduğunu, yürüyüşün yaklaşık 5 saat kadar sürdüğünü kaydederek, etkinliklerinin devam edeceğini anlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.01 14:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A