Diyarbakır'da katliam

Diyarbakır'da katliam

Diyarbakır'da iki aile arasında "Çocuğumu dağa çıkardın" kavgası çıktı. Silahların konuştuğu kavgada 8 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

2013.08.17 11:12 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Diyarbakır'da katliam




Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftli Bahçe Köyü'nde, bu sabaha karşı iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 8 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Kavganın 2 gencin PKK'ya katılması nedeniyle çıktığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftli bahçe Köyü'nde ailelerinden 2 gencin PKK'ya katılmasından 'Tekin' ailesini sorumlu tutan 'Uğurlu' ailesi fertleri arasındaki tartışma silahlı çatışmaya döndü. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Olay, Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftli bahçe Köyü'nde bu sabah meydana geldi. Gani Uğurlu'nun bir oğlu ile bir yeğeni 3 gün önce kayboldu. Uğurlu ailesi iddiaya göre, çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığını öğrendi. Uğurlu ailesi, Ömer Tekin'i BDP'den belediye encümeni olması nedeniyle çocuklarının dağa çıkmasından sorumlu tutması üzerine iki aile arasında dün kısa süren tartışma çıktı. Bu sabah da devam eden tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Çıkan silahlı çatışmada ilk belirlemelere göre aralarında 2 kadının da bulunduğu8 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Köye sevk edilen jandarma ekipleri, köye giriş-çıkışları kontrol altına alırken, savcılık olay yerinde incelemeye başladı.

8 kişinin cenazesi Hazro Devlet Hastanesi'ne getirilirken, 9 yaralı da Hazro ve Silvan ilçeleri ile Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

 

Diyarbakır'dan ilk resmi açıklama
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Hazro ilçesi Çiftlibahçe köyünde meydana gelen kavgada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde, sabah saat 07.30 sıralarında U. ailesi ile T. ailesi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 7 kişinin ateşli silahla vurulmak suretiyle hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Olayın haber alınmasının hemen ardından Hazro İlçe Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresinde, jandarma komando ve zırhlı araç takviyeli yeteri kadar kuvvetle süratle olaya müdahale edilmiştir. Çitlibahçe köyünün emniyeti alınarak olayın devamı engellenmiştir. Tedavi altına alınan yaralılarla ilgili olarak Diyarbakır merkezinde herhangi bir olayın meydana gelmemesi için il emniyet müdürlüğü ekiplerince hastaneler ve civarında gerekli tedbirler alınmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, olayla ilgili çok yönlü inceleme ve araştırma soruşturmanın devam ettiği, yeni bir olayın cereyan etmemesi için gereken tedbirlerin alındığı, olayın aydınlatılması ve faillerin tespit edilerek yakalanması için tüm güvenlik birimlerinin teyakkuza geçtiği de belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 11:12 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:02 - HABER MERKEZİ
A