Diyarbakır'da iki hastaneye PKK soruşturması

Diyarbakır'da iki hastaneye PKK soruşturması

Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil ve Selahaddin Eyyubi hastanelerinde PKK'lı teröristlerin sahte isimlerle tedavi edildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. DiyarbakırCumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın yanı sıra, Sağlık Bakanlığı da iddialar üzerine üç kişiden oluşan müfettiş heyeti görevlendirdi.

2016.04.28 10:09 - Son Güncellenme: 2016.04.28 10:10 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Diyarbakır'da iki hastaneye PKK soruşturması
01:30 Şırnak'ta PKK'lıların kullandığı Röntgen ve EKG cihazı bulundu

İLGİLİ VİDEO

Şırnak'ta PKK'lıların kullandığı Röntgen ve EKG cihazı bulundu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle İl İdare Kurulu ön inceleme başlattı.Star gazetesinin haberinde yaralı PKK ve YPG'lilerin, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde, 7-8 ve 9 Ekim 2014 tarihlerinde sahte kayıtlar oluşturularak tedavi edildiği ancak tedavilere ilişkin kayıtların silindiğiiddia edildi.

İddialara göre müfettişler kayıtların bilinçli imha edildiğini fark etti. Söz konusu kayıtların peşine düşen müfettişler, her iki hastanede de hasta kayıt sistemleri ile kamera görüntülerinin silinmeden önce birer kopyasının bazı çalışanlar tarafından kaydedildiğini belirledi. El konulan kayıtların ışığında soruşturma sürüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.04.28 10:09 - Son Güncellenme: 2016.04.28 10:10 - HABER MERKEZİ
A