Dışişlerinden Mısır'a kuşatmayı bitir çağrısı

Dışişlerinden Mısır'a kuşatmayı bitir çağrısı

Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye, Fetih Camisi'ndeki kuşatmanın kan dökülmeden ve insan haklarına saygı temelinde biran evvel sonlandırılması çağrısında bulunmaktadır "

2013.08.17 15:05 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:05 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Dışişlerinden Mısır'a kuşatmayı bitir çağrısı

 


Türkiye, Mısır'ın başkenti Kahire'de Fetih Camisi'ndeki kuşatmanın kan dökülmeden ve insan haklarına saygı temelinde biran evvel sonlandırılması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kahire'nin Ramses meydanında bulunan Fetih Camisi'nde aralarında bir Türk gazetecinin de yer aldığı yaklaşık 500 kişilik bir grubun güvenlik güçlerince kuşatma altında tutulmasının endişeyle takip edildiği belirtildi.

İnsan hayatına, kişi onuruna ve kutsal mekanlara saygı gösterilmesinin en temel insani, dini ve kültürel değerler olduğuna vurgu yapılırken, Mısır makamlarından söz konusu değerlerle bağdaşmayacak eylemlerden kaçınmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fetih Camisi'nde bulunan Mısırlı kardeşlerimizin ve vatandaşımızın emniyet içinde salimen camiden ayrılmalarının sağlanması Mısır yönetiminin sorumluluğundadır. Türkiye, Fetih Camisi'ndeki kuşatmanın kan dökülmeden ve insan haklarına saygı temelinde biran evvel sonlandırılması çağrısında bulunmaktadır. Bu konuda uluslararası örgütlerin ve uluslararası toplumun da devreye girmesini bekliyoruz."

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.08.17 15:05 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:05 - HABER MERKEZİ
A