Dilan'ın sağlık durumu iyiye gidiyor

Dilan'ın sağlık durumu iyiye gidiyor

İzinsiz 1 Mayıs kutlamaları sırasında Tarlabaşı'nda başından yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp'in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Dilan'ın babası, kızının marjinal örgütlere üye olmadığını belirterek, "1,5 yıldan beri hak mücadelesi veren bir babanın çocuğu marjinal olamaz" dedi.

2013.05.02 16:23 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:26 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Dilan'ın sağlık durumu iyiye gidiyor

Tarlabaşı'ndaki olaylar sırasında başından yaralanarak kaldırıldığı Taksim İlkyardım Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatın ardından Bahçelievler'de özel bir hastaneye sevk edilen lise öğrencisi Dilan Alp'in tedavisi sürüyor. Sağlık durumunun iyiye gittiği ancak hayati tehlikesinin sürdüğü belirtilen Dilan'ın babası Ali Ekber Alp, yaşanan olaylarla ilgili olarak hastane önünde açıklama yaptı.

"Hepimiz 1 Mayıs'a gittik ama 1 Mayıs'ta çok sert müdahalelerle karşılaştık" diyen Alp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben daha önce de 1 Mayıs eylemlerine katıldım. Bu kadar sert müdahaleyle karşılaşmadım. Ben kızıma, 'Gel' dedim ama o arkadaşlarını tercih etti. Kızımın 1 Mayıs'a katılmasının en büyük etkenlerinden bir tanesi, ben 1,5 yıldır Hey Tekstil direnişçisi olarak alanlardayım. Her yerde hakkını savunan bir babanın kızı olarak 2 yıldır düzenli olarak 1 Mayıs'a katıldı. Ben de buna engel olmadım, haberim vardı. Sert müdahalelerle karşılaşırken yakın mesafede gaz bombasının kafasına değerek ezdiği raporlarında var. O nedenle çocuk bu hale geldi. Bunun arkasını bırakmayacağız."

Dilan'ın marjinal gruplarla aynı kategoriye konulmak istendiğini savunan baba Ali Ekber Alp, "1,5 yıldan beri mücadele eden bir babanın çocuğu marjinal olamaz. Benden esinlenerek 1 Mayıs'a katıldı. Benim hak mücadelesi verdiğimi düşündüğü için katıldı. Herhangi bir marjinal grup veya toplumsal harekette değil. Benim çocuğum okuyor. Ben çocuğumu borç para alarak, kredi alarak dershaneye gönderiyorum" dedi.

"İsteseler de çocuğum hakkında yasa dışı, illegal bir şey bulamazlar" diyen Alp, Dilan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi vererek, "Sağlık durumu iyiye gidiyor. Çocuğumun şuuru yerine geldi ama hayati tehlikeyi tam atlatmadı" şeklinde konuştu.

"Çocuğumu bu hale getirenlerden hesap sormalıyız" diyen baba Ali Ekber Alp, kendisinin de çok sert bir müdahaleyle karşılaştığını anlattı. Alp, "17 yaşındaki bir çocuğun üzerine çok yakın mesafeden ateş etmeleri, canına kast etmekten başka bir şey değildir" dedi.

Olay sırasında kızının yanında bulunan arkadaşlarına da ulaştıklarını anlatan Alp, "Onlar da gazın etkisinde oldukları için tam hatırlamadılar. Kızımın 3-4 yerinde eziklik ve darp var. Kulağına da gelmiş. Bir kapsülün yapacağını zannetmiyorum" diye konuştu.

Baba Alp, kızının ilk sözlerinin ise, "Baba beni eve götür" ve "Arkadaşlarımı görmek istiyorum" olduğunu söyledi. Polisin uyguladığı müdahaleye sert tepki gösteren baba, "Eğitimsiz bir polisi sen vatandaşın üstüne salıyorsun. Direkt vatandaşın üzerine atıyor. Böyle bir müdahale olur mu? Ben daha önce de 1 Mayıs'lara katıldım ama dünkü kadar sert bir müdahaleyle karşılaşmadım. Ben daha önce de gaz yedim ama bu çok etkiliydi. İnsan yığılıp kalıyor" açıklamasını yaptı.

Dilan'ın yaralandığı sırada yanında bulunan göstericileri ise tanımadığını, olaylar sırasında grupların birbirlerine katıldıklarını belirten Alp, "Çocuğumu mağdur görerek içeri çekmişler. Çocuğuma marjinal grup yaftasını vurmalarını tasvip etmiyorum. Araştırsalar da bulamazlar. Hak mücadelesi veren bir babanın çocuğu marjinal olamaz" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 16:23 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:26 - HABER MERKEZİ
A