Dikkat polis geliyor!

Dikkat polis geliyor!

İZMİR'de, üniversite öğrencisi oğlu Baran Tursun'u, polisin açtığı ateş sonucu kaybeden Mehmet Tursun, başlattığı 'Dikkat Polis Geliyor' kampanyası kapsamında, Polis Vazife ve Selahiyeti Kanunu'nun (PVSK) değiştirilmesi için Mazlum Der şubesiyle birlikte imza kampanyası başlattı.

2013.05.02 16:21 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:21 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dikkat polis geliyor!

 


Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun, Mazlum Der İzmir Şube yöneticileri ve kentteki görevi başında intihar ettiği ileri sürülen polis memuru Sinan Özkılınç'ın babası Süleyman Özkılınç'la birlikte Karşıyaka Çarşısı girişinde stant açtı. 'PVSK değiştirilsin. Duran, durmayan herkes öldürülüyor' yazılı pankartların bulunduğu stantta, kanunun değiştirilmesi için vatandaşlardan imza toplanmaya başladı.

Burada bir konuşma yapan Mehmet Tursun, "Devletin bekası uğruna, bireylerin hak ve özgürlüklerini askıya alan kanunlardan birisi olan PVSK'nın uluslararası standartlar gözönüne alınarak yeniden düzenlenmesi şarttır. PVSK'da değişiklik yapılmasına yönelik yasa tasarısı önerisi, CHP ve BDP tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulmuştur. Biz de toplayacağımız imzalarla halkın bu konudaki desteğini sağlayacağız. Güvenlik kaygısı hissetmeksizin, temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı, daha huzurlu ve özgür bir gelecek için toplumun tüm duyarlı kesimlerini çalışmalarımıza destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Tursun, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu, diğer kentlerde de bu stantlardan açacaklarını dile getirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 16:21 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:21 - HABER MERKEZİ
A