Dijital paralar güvenli mi? (ÖZEL HABER)

Dijital paralar güvenli mi? (ÖZEL HABER)

Son dönemin en popüler yatırım aracı kripto paralar herkes tarafından merak ediliyor. Teknolojinin getirdiği yeni bir sistem olan dijital paralar yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Konuyla ilgili Piyasa Uzmanı Gürsel Durmuş, "Düşükten alıp para kazanabileceğiniz gibi yüksekten alıp para da kaybedebilirsiniz. Zemini olmayan, Merkez Bankaları'nın arkasında olmadığı bir yatırım aracı" dedi.

2021.01.14 08:42 - Son Güncellenme: 2021.01.14 09:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dijital paralar güvenli mi? (ÖZEL HABER)
04:45 Dijital paralar güvenli mi? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Dijital paralar güvenli mi? (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

İlk kez 2008 yılında oluşturulan ve kripto para olan Bitcoin, şu anda herhangi bir kuruluşa bağlı olmadan herkes tarafından kullanılabilen bir teknoloji haline geldi.

Son yıllarda popülaritesi iyice artan kripto paralar ülkemizde de yaygınlaştı.

Birçok yatırımcı yatırım yaparken kripto paraları tercih ediyor.

Kripto paralar ile ilgili uyarılarda bulunan Piyasa Uzmanı Gürsel Durmuş, dolar ve Euro için de yatırımcıları uyardı.

"DÜŞÜKTEN ALIP PARA KAZANABİLECEĞİNİZ GİBİ YÜKSEKTEN ALIP PARA DA KAYBEDEBİLİRSİNİZ"

Dijital paraların güvenli olmadığını söyleyen Piyasa Uzmanı Gürsel Durmuş, "Kripto paralar diğer yatırım araçları gibi zeminleri sağlam, güvenilir araçlar değil. Talebe göre hızla yükselen, arza göre de hızla düşen para birimleri. Yani son dönemlerde yükselişle birlikte yükseliyor diye insanlarda yatırım hevesi artıyor. Bu noktalarda dikkatli olmakta fayda var. Talep oldukça mutlaka yükselecektir ama talep geriye döndüğünde de hızlı bir şekilde para kaybetme riski var. Yani trene en son binmemek lazım. Yatırım açısından düşüklerden almak avantajlı olabilir ama yükseklerden almak riskli bir durum. Düşükten alıp para kazanabileceğiniz gibi yüksekten alıp para da kaybedebilirsiniz. Zemini olmayan, Merkez Bankaları'nın arkasında olmadığı bir yatırım aracı" ifadelerine yer verdi. 

"AMERİKA VE AVRUPA'NIN TÜRKİYE'YE OLAN TAVRI FİYATLARDA BELİRLEYİCİ OLACAK"

Gürsel Durmuş, "2021 yılında doların 200 günlük ortalaması 7.30'ları denedi ve hatta 7.25'leri gördü. 7.25'lerin altı 7.50'yi piyasaya getirebilir. Bu 200 günlük ortalamayı önemli bir destek olarak görmek lazım. Bundan sonraki süreci yabancı yatırımcının içeriye girişi hızlanacak mı yoksa yavaşlayacak mı bu nokta önemli. Jeopolitik risklerinde bu konuda önemi var. Joe Biden seçimi kazandıktan sonra Türkiye için ne düşünecek bu da önemli. Özellikle S-400'ler ile ilgili hamleler olur mu, yani bizi sıkıntıya sokacak hamleler Amerika'dan gelir mi ve Avrupa çeliğe bir hamle yaptı, bunun arkası gelir mi sorularını düşünüyoruz. Jeopolitik riskler bizim için her zaman sıkıntı olmaya devam ediyor. 2021 yılıyla beraber Amerika ve Avrupa'nın Türkiye'ye olan tavrı fiyatlarda belirleyici olacak. Şu anda Merkez Bankası'nın piyasaya uygun davranması piyasada bir soluklanma yarattı. Eğer bu olumlu ortamı bozacak yaklaşımlar olursa piyasalarda yukarı olan hareketler görebiliriz çünkü ekonomi güven üzerine yaratılıyor. Söz ve icraat birbirine uymaz, yeni reform beklentileri gerçekleşmezse tekrar yukarı hareketleri görebiliriz. Bu açıdan yatırımcıların 7.30'lara ve 7.25'lere dikkat etmeleri lazım. Buraların altında kalmadıkça alım için uygundur, işin tabanıdır. Eğer 7.25'lerin altında kalırsa 7.50'lere kadar geri çekilmeleri görebiliriz. Şu an teknik anlamda dolar için söyleyebileceğimiz bu. Doların geri gelişi Euro'yu da TL bazında geri getiriyor. Yukarı çıkışı da yukarıyı getiriyor. Euro'da da parite olarak 1.25'ler önemli yerler. 1.25'ler üzerinde kalmadıkça, 1.25'lere yaklaştıkça parite olarak dolara geçmek mantıklı gözüküyor. Dolar şu an dünyada en düşük dönemlerini yaşıyor. Bu konuda 25'lerin üstü kolay değil gibi görüyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.14 08:42 - Son Güncellenme: 2021.01.14 09:43 - HABER MERKEZİ
A