Devletin zirvesi Anıtkabir'de...

Devletin zirvesi Anıtkabir'de...

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yılında Anıtkabir'de tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıkarak çelenk koydu ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

2019.11.10 09:12 - Son Güncellenme: 2019.11.10 10:38 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Devletin zirvesi Anıtkabir'de...
08:02 Devletin zirvesi Anıtkabir'de...  -2

İLGİLİ VİDEO

Devletin zirvesi Anıtkabir'de... -2

08:01 Devletin zirvesi Anıtkabir'de...

İLGİLİ VİDEO

Devletin zirvesi Anıtkabir'de...

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yılında tüm yurtta anılıyor.

İlk tören anma törenlerinin merkezi Anıtkabir'de gerçekleşti.

Anıtkabir'de yapılan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Kuvvet Komutanları ile devlet erkanı katılıyor.

Saat 09.05'te mozolenin bulunduğu alanda saygı duruşu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ahirete irtihalinin 81'inci yıldönümünde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Merhum Atatürk ve silah arkadaşları ile bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır. Kendisinin emaneti olarak Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun."

MEHMETÇİK'İN GÖZYAŞLARI

İstanbul'da da aynı anda Dolmabahçe Sarayı'nda Atatürk'ün son nefesini verdiği odada saygı duruşu ve anma töreni düzenlendi. Buradaki törende sayfı duruşu sırasında Ata'nın son nefesini verdiği yatağı başında nöbet tutan Mehmetçik saat 09.05'te gözyaşlarını tutamadı. Mehmetçiğin gözyaşlarını bir arkadaşı sildi.

ANITKABİR ZİYARETE AÇILDI

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.11.10 09:12 - Son Güncellenme: 2019.11.10 10:38 - HABER MERKEZİ
A