Devlete engelsiz ulaşım
Bursa'da Heykel ve Çarşamba'daki valilik binalarında asansör ve merdiven çıkma robotları özürlülerin devlete daha kolay ulaşmasını sağlıyor.
2011.12.11 11:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Engellilerin devlete ulaşmasının önündeki engeller bir bir kalkıyor. Bursa Valiliği'nin Heykel'deki tarihi binasında geçen sene faaliyete geçen merdiven çıkma robotu sayesinde engelliler tekerlekli sandalyeyle merdivenleri daha kolay aşıyor. Robot ile merdivenleri aşan engelliler, Vali Şahabettin Harput'a daha rahat ulaşabiliyor. Devlet dairelerinde işlemlerini daha kolay halleden engelli vatandaşlar, metro, özel ve belediye halk otobüslerinden de daha rahat yararlanıyor. Metro istasyonlarına yerleştirilen asansörler engellilere büyük kolaylık sağlıyor.
Tarihi vilayet konağının yanı sıra Çarşamba'daki valilik binasına da gelen engelliler, asansör sayesinde binaya rahat bir şekilde girebiliyor. Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nda sıkıntılarını yetkililere anlatan engelliler, konferans salonundaki toplantılara da asansör sistemiyle rahat bir şekilde katılabiliyor. Artık devlete daha rahat ulaşabildiklerini belirten Seide Mısır, "Daha önce devlet dairelerine giderken birilerinin yardımı gerekiyordu. Bu bizi sıkıntıya düşürüyordu. Ama bizim için yapılan asansör sistemi sayesinde artık tek başımıza konferansa katılıyor ve sıkıntılarımızı dile getirebiliyoruz" dedi.