Devler karşı karşıya geldi

Devler karşı karşıya geldi

Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple ile Samsung'u karşı karşıya getirdi.

2013.04.07 10:37 - Son Güncellenme: 2013.04.07 10:45 - Teknoloji
A
Devler karşı karşıya geldi

Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), patenti Apple 'a ait olan 'metin seçme özelliği 'nin Samsung tarafından kurallara aykırı bir şekilde akıllı telefon ve tabletlerde kullanıldığına karar verdi.

Mahkemede görüşülen iki patent davası üzerine kararlarını açıklayan heyet, 'metin seçme özelliği ' ile ilgili kararını Apple lehine verdi. Dava edilen bir diğer patent ise mikrofon soketine herhangi bir cihaz takılıp takılmadığını anlayan teknoloji üzerine. Komisyon, bu konudaki kararını ise Samsung lehine verdi.

APPLE İKİNCİ SIRADA

Komisyonun açıkladığı bu iki ifade de ön karar niteliği taşıyor. Ağustos ayında görülmesi beklenen mahkemede komisyonun bu iki kararın arkasında durması bekleniyor. Eğer ITC kararın arkasında durursa, bu teknolojilerin kullanıldığı telefonların Amerika 'ya girişi yasaklanacak. Apple 'ın iddialarına göre Samsung 'un yanı sıra Transform ve Nexus gibi cihazlar da patent ihlali yapılan teknoloji ile üretildi.

Apple, 2011 yılının ortalarında Samsung 'un akıllı telefon ve tabletlerinde çokça patent ihlalini yaptığını iddia etmiş ve bunları raporlamıştı. Samsung, şu anda dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi. Gartner Şirketi 'nin verilerine göre Apple ise ikinci sırada bulunuyor. 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.04.07 10:37 - Son Güncellenme: 2013.04.07 10:45 - Zeynep Çelik
A