Dev Şampiyona 3 farklı ülkede 16 şehirde!
Kanada, Meksika ve ABD'nin ortak ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 Dünya Kupası kapsamında toplam 16 farklı şehir organizasyona ev sahipliği yapacak. Turnuvanın stat kapasiteleri 45 bin kişiden başlayıp 94 bin seyirciye kadar ulaşıyor.
2026.06.04 16:13 - Son Güncellenme: 2026.06.04 16:13 - Spor - CEVDET ALTINEL
Kanada adına Toronto ve Vancouver şehirleri , Meksika'da Mexico City, Guadalajara ve Monterrey maçlara ev sahipliği yapacak. ABD tarafında ise Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco ve Seattle olmak üzere 11 şehirde maçlar oynanacak.
A Millli Takımın maçları oynayacağı şehir ve statlar şöyle:
Avusturalya - Türkiye (14 Haziran)
Şehir: Vancouver
Stat: BC Place Stadium
Kapasite:54 bin
Saat:07.00
Türkiye-Paraguay (20 Haziran)
Şehir: San Francisko
Stat:Levi's Stadium
Kapasite:71 bin
Saat:06.00
Türkiye -ABD (26 Haziran)
Şehir:Los Angeles
Stat: SoFi Stadium
Kapasite:70 bin
Saat:05.00
Meksika ile Güney Afrika arasında oynanacak 2026 Dünya Kupası'nın açılış karşılaşması, futbol tarihinin en görkemli stadyumlarından biri olan Mexico City'deki Azteca Stadyumu'nda oynanacak. 83 bin seyirci kapasiteli stat, daha önce de Dünya Kupası finallerine ev sahipliği yapmasıyla futbol tarihine geçmişti.