Derste sıkılan biber gazı hastanelik etti

Derste sıkılan biber gazı hastanelik etti

Ataşehir'de bir lisede, ders sırasında sıkılan biber gazı nedeniyle 2 kız öğrenci hastanelik oldu.

2013.02.21 08:45 - Son Güncellenme: 2013.02.21 08:45 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Derste sıkılan biber gazı hastanelik etti

Edinilen bilgiye göre olay, Ataşehir Esatpaşa Mahallesi'nde bulunan Mehmet Rauf Lisesi'nde meydana geldi. Okul binası tadilatta olduğu için Mehmet Rauf Lisesi'nde öğrenim gören Esatpaşa İmam Hatip Lisesi öğrencileri dün öğleden sonra okulda derse girdi. İddiaya göre 10. sınıfların ders gördüğü sınıflardan birinde okuyan bir kız öğrenci, önceki akşam okul çıkışında kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından rahatsız edildi. Korkan öğrenci ertesi gün okula, kendini korumak amacıyla cepte taşınabilen biber gazı spreyi getirdi.

Saat 15.30 sıralarında derse girdikten kısa bir süre sonra arkadaşları, kız öğrencinin getirdiği biber gazını gördü. Öğrencilerden ismi öğrenilemeyen bir tanesi, biber gazı spreyiyle oynarken yanlışlıkla ders sırasında sıktı. Sıktığı gaz bir anda sınıfa yayılırken, sınıfta bulunan öğrenciler gazdan etkilendi. Neye uğradığını şaşıran öğrencilerden E.B.D. ve B.H. gaza olan alerjileri nedeniyle fenalaştı. Sınıfta kısa süreli panik yaşanırken, durum okul yöneticileri tarafından sağlık ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, gazdan etkilenen 2 öğrenciye ilk müdahaleyi yaparak ambulansa taşıdı. Ambulansta oksijen verilen iki öğrenci, daha sonra Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Her iki öğrencinin de hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Öte yandan olay sırasında sınıfta olan öğrenciler, derse yeni girdikleri sırada bir anda biber gazı kokusunun yayıldığını belirterek, "Bizim sınıfta başladı, daha sonra diğer taraflara doğru yayıldı. 2 arkadaşımız etkilendi. Kimin sıktığını bilmiyoruz. Arkadaşlarımızdan biri, camın önünde olmasına rağmen gazdan çok etkilendi. Bazen nefes darlığı yaşıyordu ama bu kadar şiddetli olmuyordu. Ayakları falan uyuştu, hareket edemeyecek duruma geldi" diyerek olayı anlattı. Okula gelen polis ekipleri konuyla ilgili inceleme yaparken, gazdan etkilenerek hastanelik olan öğrencilerin olayla ilgili şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 08:45 - Son Güncellenme: 2013.02.21 08:45 - HABER MERKEZİ
A