Dersimiz deprem, herkes sıra altına!

Dersimiz deprem, herkes sıra altına!

Olası Marmara depremi nedeniyle tebdirleri üst düzeye çıkarmak isteyen Bursa'da, öğrencilere deprem semineri verildi. Deprem anında neler yapılacağı anlatılan öğrenciler, sıraların altına saklandı.

2011.12.05 13:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Dersimiz deprem, herkes sıra altına!

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği (AHDER) ve Standard Profil'in iş birliği ile Demirtaş Tarık Çevikel İlköğretim Okulu öğrencilerine deprem eğitimi verildi. Türkiye genelinde 790 bin kişiye deprem eğitimi veren AHDER'in Bursa'daki seminerine 450 öğrenci katıldı. Öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası alınması gereken tedbirler anlatıldı.
Deprem konusunda çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu belirten AHDER deprem Eğitim Uzmanı Yeşim Hekim, "Yetişkinlerde davranış değişiklikleri çocuklar kadar olmuyor. Biz çocuklar üzerinden ailelere ulaşmak istiyoruz. Çocuklara verdiğimiz eğitimlerin fadyası görüyoruz. Çocuklar verdiğimiz eğitimi eve gidince hem ailelerine anlatıyor, hem de verdiğimiz mataryelleri gösteriyorlar. Dernek olarak halkı afetlere hazırlamaya ve afetlerin zararını asgariye indirmeye önem veriyoruz. Derneğin sürdürülebilirliğini sağlamak için Standard Profil gibi kurumların desteği büyük önem arzediyor" dedi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.12.05 13:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A