Dershanelerden Bakan Avcı'ya tepki

Dershanelerden Bakan Avcı'ya tepki

Dershanelerle ilgili son durum konusuna açıklık getiren Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Öz-de-bir'den cevap

2013.10.08 22:22 - Son Güncellenme: 2013.10.08 22:23 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Dershanelerden Bakan Avcı'ya tepki

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışma sürerken Özel Dersaneler Birliği Başkanı Fuat Köprülü'den açıklama geldi. Köprülü "Dersanelerin ruhsat yenileme gibi bir zorunluluğu yok" dedi.

Lise son sınıftaki öğrencileri üniversiteye giriş sınavına hazırlayan dershanelerin akıbeti tartışılmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ruhsat yenileme ya da yeni ruhsat alma konusunda yaptığı açıklamaları dershanelerle ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Özel Dershaneler Birliği Başkanı Faruk Köprülü, "dershaneler ruhsat yenilemek zorunda değil" dedi. Milli Eğitim Bakanlığının dershanelere ruhsat verme yetkisinin olmadığına dikkat çeken ÖZ-DE-BİR Başkanı Faruk Köprülü, "Dershaneler her sene ruhsat ve sözleşme yenilemiyor. Sadece her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen miktarda harç yatırılır." dedi.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi konusuna da değinen Köprülü "Özel okullar eksi kapasiteyle çalışıyor. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi okulları da olumsuz etkiler" diyerek bu teklifin hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Dershane sahipleri ve eğitimciler ise 'kapatılma' meselesinin sürekli gündeme getirilmesinin bir eğitim sorunu haline geldiği uyarısında bulundu. Dahası bu çerçevede, başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve idareciler üzerinde tedirginlik oluşturduğuna dikkat çekildi.

Bu tepkilere ÖZ-DE-BİR Başkanı Köprülü'den ise "Yüz binden fazla çalışanın ne olacağı belli değil. Kapatma mevzuunu her seferinde gündeme getirmek eğitim sektörünü sıkıntıya sokuyor" sözleriyle destek verdi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2013.10.08 22:22 - Son Güncellenme: 2013.10.08 22:23 - HABER MERKEZİ
A