Dershane öğrencileri ne olacak

Dershane öğrencileri ne olacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvurduğunu bildirdi.

2013.10.08 11:12 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:27 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Dershane öğrencileri ne olacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili, "Çok büyük bir kesimi, özellikle kadın çalışanları rahatlatan, onların yıllardır yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıran bir düzenleme oldu" dedi. Avcı, ocak ayında yapılacak yasal düzenleme ile 'dershane' tanımının kaldırılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olarak, kamuda başörtüsü serbestliği, öğrenci andının kaldırılması, 2014'te kaç öğretmen ataması yapılacak gibi gündeme ilişkin merak edilen sorulara yanıt veriyor. Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili, "Çok büyük bir kesimi, özellikle kadın çalışanları rahatlatan, onların yıllardır yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıran bir düzenleme oldu" diyen Bakan Avcı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Dershanelerin yüzde 70'i özel okula dönüşmek istiyor

Yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyecek. Ocak ayına kadar TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeyle de Milli Eğitim Kanunu'nda yer alan dershaneye ilişkin tanımlar ve kurallar çıkarılmış olacak.

Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler.

Dershanelerin yüzde 20'sinin mevcut koşullarda özel okula dönüşme kabiliyeti var. Geri kalanlar ekstra desteklerle özel okula dönüşebilecek gibi gözüküyor. Dershanelerin yüzde 70'i özel okula dönüşmek istiyor.

Öğrenci andı

Öğrenci andını bugünün dünyasında artık söyleyenler de söyletenler de neyi niçin söylediklerini çok düşünmez hale gelmişti. Günün şartlarına uydurulmuş oldu.

350 başvuru

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvurduğunu bildirdi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.08 11:12 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:27 - HABER MERKEZİ
A