Dere taştı, Şırnak yolu ulaşıma kapandı

Dere taştı, Şırnak yolu ulaşıma kapandı

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi kırsalındaki karların erimesiyle birlikte dereler taşınca, Şırnak karayolu ulaşıma kapandı. Acil hasta Kofi Akkuş, yapımı devam eden köprüden sedye ile taşınarak ambulansa konuldu.

2013.04.07 15:03 - Son Güncellenme: 2013.04.07 15:05 - Yaşam
A
Dere taştı, Şırnak yolu ulaşıma kapandı

 Kış mevsiminde yağan karların erimesi sonucu dün akşam 3'ncü kez taşan Faraşin Deresi, Şırnak karayolundun ulaşıma kapanmasına yol açtı. PKK'nın 2 Eylül 2012 tarihindeki saldırısı sırasında patlayıcı madde ile tahrip edilen ve Şırnak ile tek bağlantı yolu olan, Faraşin Deresi üzerinde yaptırılan köprünün inşaatı devam ettiği için karayolundan ulaşım sağlanamadı. 
Beytüşşebap'a bağlı Ayvalık Köyü'nde yaşayan yüksek tansiyon hastası 65 yaşındaki Kofi Akkuş için Devlet Hastanesi'nden ambulans istendi. Ancak taşan dere nedeniyle ambulans karşı tarafa geçemeyince, yakınları Kofi Akkuş'u araçla Faraşin Deresi'nin karşısına getirdi. Kofi Akkuş, sedye ile yapımı devam eden köprü üzerinden taşınarak, karşı tarafta bekleyen ambulansa götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Akkuş, daha sonra Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Akkuş'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Karayoları Şube Şefi Enver Uce, tahrip edilen köprünün yerine yapımına başlanan köprü ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, köprünün önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.07 15:03 - Son Güncellenme: 2013.04.07 15:05 - Zeynep Çelik
A