Depremzedeler kalıcı çözüm istiyor

Depremzedeler kalıcı çözüm istiyor

Van'da, Anadolu Konteyner Kenti'nde kalan depremzedeler, Van Valisi'nin 'kiralarını karşılayacağız' talebini kabul etmeyeceklerini belirterek, "Biz geçici değil, kalıcı çözüm istiyoruz" dediler. Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın, 'Anadolu Konteyner Kenti'nde 255 ailenin kaldığını, bunlardan 156 ailenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiklerini ve mağduriyetleri bitene kadar kira yardımına devam edeceğiz' açıklamalarına tepki gösteren konteyner kenti sakinleri, kalıcı çözüm beklediklerini dile getirdi.

2013.10.08 18:31 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:31 - Yaşam
A
Depremzedeler kalıcı çözüm istiyor

Konteynerde 7 çocuğuyla birlikte kalan Saime Altıntaş, konteynerin içine kurduğu sobayla bir yandan ısındıklarını bir yandan da ekmek pişirdiğini söyledi. Kullanılmayan giysileri ve çöpten topladığı kartonlarla ısındıklarını ifade eden Altıntaş, "Havalar soğuduğu için konteynerde üşüyoruz. Elektrikli sobayı yakamadığımız için bende mecburen normal sobayı kurdum. Böylece bir yandan ısınırken bir yandan da ekmek pişiriyorum. Çünkü 7 nüfusum var. Ekmek alacak paramız olmadığın için un alıp sobanın üzerinde pişiriyorum" dedi.
Vali Doğan'ın kiralarını karşılama sözünü kabul etmediklerini dile getiren Altıntaş, "Bunu istemek zoruma gidiyor. Lakin başka çaremiz kalmadı. Ben yetkililerden kalıcı bir konut istiyorum" ifadelerini kullandı.
Gülhan Aran adlı vatandaş da, aylardır seslerini duyurmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Yaklaşık 2 aydır elektriklerimiz kesiktir. 40 gündür de açlık grevindeyiz. Sesimizi günlerdir duyurmaya çalışıyoruz. Ama maalesef bize bir çözüm bulamıyorlar. Bizler ortada kalmışız. Bize bir ev vermelerini istiyorum" dedi.
Kış mevsiminin geldiğini de hatırlatan Aran, "Kar bastı. Ya kar altında ölürüz ya da bize bir ev versinler. Vali Bey iş bulana kadar kiralarını karşılayacağız demiş. Biz de çalışacak kimse yok. Ne zamana kadar kiralarımızı karşılayacak. Biz geçici çözüm değil, kalıcı çözüm istiyoruz" şeklinde konuştu.
Açlık grevinde bulunanların sözcüsü Ali Ahi ise, 255 aile içerisinde 126 ailenin tespit edildiğini, ancak bu ailelerin neye göre yapıldığını bilmediklerini belirterek, "Bu tespitler ne kadar sağlıklıdır? Bunlarla ilgili ciddi anlamda kafalarda soru işaretleri var. Bu insanların geri dönüşümü belki yılları alacak. Bu insanlar geçici çözüm istemiyor, kalıcı çözüm istiyor. Biz bunu defalarca açıkladık" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 18:31 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:31 - Zeynep Çelik
A