Depremzede Ayşenur herkesi ağlattı

Depremzede Ayşenur herkesi ağlattı

Depremzedeler için Erzurum'da düzenlenen moral gecesi 'gözyaşı gecesi'ne dönüştü... Depremzede çocukların söyledikleri türkülerinin ardından 11 yaşındaki Ayşenur kendi yazdığı 'en acı şiiri' okudu. Salonda yaşanan felaketin acıları tazelendi.

2011.12.15 12:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Depremzede Ayşenur herkesi ağlattı

 Ayşenur o buğulu sesiyle her 'Hey gidi Van' dediğinde ağladı, ağlattı. Kimi zaman öyle duygulandı ki hıçkırıkları gizlemek zorunda kaldı. Şiir; Ayşenur'un, annelerin, babaların, çocukların yani salonda bulunan herkesin döktüğü gözyaşlarıyla zor da tamamlandı...

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 ve 9 Kasım'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan 595 depremzede, 18 Kasım günü otobüslerle Erzurum'a getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na ait Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nde konuk edilmeye başlandı. Tüm ihtiyaçları valilik tarafından karşılanan depremzedeler için bir moral gecesi düzenlendi. Erzurum'un yerel müzik gruplarının sahne aldığı moral gecesinde çocuklar, söyledikleri şarkı ve türkülerle eğlendi. Gecede sahneye çıkan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Ayşenur Bişer ise kendi yazdığı 'Hey Gidi Van' şiirini okudu. Ayşenur, Van'ı ve deprem sonrası yaşananları anlattığı şiirini okurken ağlamaya başladı. Salonu dolduran depremzedeler de şiir okunurken hem ağladı hem de alkışlarla Ayşenur'a destek verdi.

'HEY GİDİ VAN'

Van'a olan sevgisini ve deprem sonrası yaşananları içeren şiirini ağlayarak okuyan Ayşenur Bişer'in şiiri şöyle: 

"Hey gidi Van / Lambalar yanmıyor / Karanlık sessiz sokaklar / Hey gidi Van/ Kimse yok sokakta / Hayat devam ediyor / Şimdi güzelsin, sonra daha güzel olacaksın / Geleyim senin yanına yağmur çamur kar demeden, okuyayım / Korkma kar yağacak, Vanlıların ayak izi olacak / Hey gidi Van merak etme / Lambalar yanacak / Hey gidi Van / Benim güzel Van'ıma kurban olayım / Senin güzelliğini herkes biliyor / Senin güzel Van Gölü'n ışık saçıyor / Van'ım sadece seni sevdim / Bütün kalbimle seveceğim / Yağmur yağıyor, kar yağıyor / Çamur olmuş her yer / Kimse yok ki çıksın temizlesin / Kar yağıyor, bir çocuk yok ki kardan adam yapsın / Hey gidi Van / Evlerimiz yıkılmış, çaresiz kalmıyşız / Bekliyoruz / Nasıl yaptın ki?/ Bir saniyenin içinde Vanlılar korktu / Hey gidi Van dağıldın / Ne oldu? "

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.12.15 12:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A