Demirtaş'tan PKK mezarlığına destek

Demirtaş'tan PKK mezarlığına destek

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki PKK mezarlığının doğru bulduğunu söyledi. Demirtaş, "Bedeli neyse ödemeye hazırız, bize bedel ödetmek isteyen varsa mezarlıklarımıza bakabilir" dedi.

2013.07.17 17:32 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:32 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Demirtaş'tan PKK mezarlığına destek

 "Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenlerince Cezayir Lokantası salonunda düzenlenen toplantıda konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, hükümeti eleştirdi.

Demirtaş, şöyle konuştu:

''Hepimiz çok iyi biliyoruz ki şu anda AKP hükümeti üzerinde bir darbe tehdidi yoktur. AKP hükümeti şu anda olası bir darbe kaygısı üzerine bu baskı sistemini kurmuyor. Bir halk muhalefeti yükseliyor. İnsanlar AKP'ye karşıdır. AKP'nin politikalarına karşıdır. Bu insanların en doğal hakkıdır. AKP hükümetinin düşmesini istemesi, parlamentodaki muhalefetin asli görevidir. Ama ne

AKP'nin yargısı ve polisi, medyası eliyle darbeci olarak suçlanıyorlar. Bütün muhalefeti darbeci olarak yaftalayarak halkın özgürlük taleplerini, darbecilik suçlaması ve yalanı altında meşruiyetini ortadan kaldırma tutumunu kabul etmiyoruz. Bizim muhalefet olarak en doğal hakkımız, görevimiz, AKP hükümetinin değişmesini, dönüşmesini, dönüşmüyorsa hükümetin düşmesini sağlamakla mukellefiz, görevliyiz."

ÇÖZÜM SÜRECİ
Demirtaş, "Müzakere süreci tıkandı mı?'' sorusu üzerine şunları söyledi: "'Siyasetçinin görevi müzakere sürecinde tıkanıkları açmaktır. Biz AKP'ye değil, halkımıza güveniyoruz. Bu tür riskler olabilir. Biz BDP olarak müzakere sürecini halkımızla birlikte nasıl derinleştirebiliriz diye mücadele içerisindeyiz. Geldiğimiz nokta umut vadeden nokta değil, ama biz her şeye hazırlıklı şekilde bu sürece girdik.''

'PKK MEZARLIĞI DOĞRU'
Lice'de terör örgütü PKK mensupları için özel mezarlık hazırlandığı iddialarına ilişkin soru üzerine Demirtaş, dağdaki mezarların bir yerde toplandığını söyledi.

Demirtaş, şunları kaydetti: "Devlet bu konuda hassasiyet oluşturuyormuş, burada aslolan halkın hassasiyetidir. Ölen insanların yakınlarının hassasiyetidir. Doğru bir şey yapmışlardır. Bedeli neyse ödemeye hazırız, bize bedel ödetmek isteyenler varsa mezarlıklarımıza bakabilirler."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 17:32 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:32 - HABER MERKEZİ
A