DEMİREL KAMYONLA 138 KİLOMETRE KATETTİ

DEMİREL KAMYONLA 138 KİLOMETRE KATETTİ

CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, kamyon şoförlerinin sorunlarını dinlemek için planladığı Karacabey'den başlayan TIR yolculuğunu İnegöl girişinde noktaladı.

2011.03.18 10:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset
A
DEMİREL KAMYONLA 138 KİLOMETRE KATETTİ
16434-demirel-kamyonla-138-kilometre-katetti-4de7296d07bc4.flv

CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, İnegöl girişinde yaptığı basın açıklamasında, özellikle TIR şoförlerinin araç yenileme durumunda büyük zorluklarla karşılaştıklarını, ÖTV ve KDV vergileri yüzünden araç yenileyemediklerini, ayrıca araçlarında mazot yerine yağ kullandıklarını belirterek, iktidara geldiklerinde ilk çözüm olarak şoför esnafının yanında olacaklarını belirtti.
Kemal Demirel, TBMM Başkanlığına konu ile ilgili meclis araştırması açılması için önerge verdiklerini kaydederek, "Ben bugün burada bir kez daha şunu gündeme getirmek istiyorum. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, taksici esnafının yazıhanesine gidip dertlerini dinleyeceğine, bir kamyonun üstüne binsin, o şoförün dertlerini dinlesin. Ulaştırma Bakanı'na da sesleniyorum. Lütfen mağdur olan bu esnaf kesiminin sesini duyun ve sorunlarına kamyonlarda seyahat ederek çözüm bulun. Daha önce bu konu ile ilgili
vermiş olduğum önergeler parlamentoda AK Partili vekiller tarafından reddedildi" dedi.
Yollarda seyahat eden kamyoncu esnafının, şoförlerin daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için yapılması gereken düzenlemelerin yanında, hurdaya çıkarılan araçların değerlerinin de belirlenen orandan daha fazla olması gerektiğini ifade eden CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, şöyle konuştu: "Kamyoncu esnafı ve şoför arkadaşlarımız en az vergi dilimi olarak 25 kalem vergi ödediklerini söylüyorlar. Ben soruyorum: Hangi iş kolu bu kadarını yapabilir? Hangi iş kolunda vergi borcu olduğu için dükkan
kapanıyor, işletme kapanıyor? Evet, soruyorum: Var mı bir iş kolu? Yok. O zaman kamyoncu esnafımızın da fenni muayene borcu, MTV borcu olduğu için fenni muayenesi yapılamıyor diye bu düzenlemenin kalkması gerekir."
CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, kamyoncuların hangi ruh içerisinde olduklarını kamyon kasalarının arkasına yazılan yazılardan anlamanın mümkün olduğunu söyleyerek, "Bir sabah uykusuna, bir de senin gözlerine hasret kaldım. O, hasret kaldığı eşi, çocukları, evi ve yuvasıdır. Benim oluşturduğum kamyon yazısı ise şudur: Bas gaza, frene, debriyaja, kazandığını ver vergiye, stopaja. Bu bizim esnaf kardeşlerimize yakışmıyor. Meclis'in bu hassasiyeti göstermesini istiyorum" dedi.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.03.18 10:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A