DEMİREL DOLMUŞÇULARI DİNLEDİ

DEMİREL DOLMUŞÇULARI DİNLEDİ

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel Bursa'da gece - gündüz görev yapan dolmuş sürücülerinin sıkıntılarını dinledi.

2011.03.21 16:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
DEMİREL DOLMUŞÇULARI DİNLEDİ

Bursa'da aktif politika çalışmalarıyla gündemde olan CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel nakliyeciler ile taksicilerin ardından bu seferde dolmuşçuların dertlerini dinledi. Kent Meydanı'ndan dolmuşa binerek, yaklaşık bir saat boyunca yolculuk yapan CHP Bursa Milletvekili Demirel, dolmuşçuların sorunlarını yakından izledi. Dolmuşçu esnafının sorunlarının diz boyu olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel" Devletin şoför esnafına sahip çıkmasını istiyoruz. Ben bu sektörde çalışan arkadaşlarımızın araçlarını yenilemek istediklerinde bir kereye mahsus ÖTV ve KDV alınmaması için meclise yasa teklifi verdim. Bu arkadaşlar, bir kamu hizmeti yapmaktadır. Sizlerin aldığı mazota, tüp gaza her geçen gün zam gelirken, üç yıldan bu yana sadece dolmuş ücretlerine 20 kuruş zam yapılmıştır" dedi.

Dolmuş şoförlerinin zor şartlar altın çalıştığını ifade eden Demirel şöyle konuştu: "Evine, çocuğuna ekmek parası götürmek için, insanca yaşamaları için çalışan dolmuşçu kardeşlerimizin feryadına kulak verin. Bu arkadaşlarımız mesleklerini stres altında yapıyorlar. Yarı aç yarı tok çalışarak, insanlara hizmet yapmaya gayret gösteriyorlar. Ben bu konuda yöneticileri göreve davet ediyorum" dedi.

Şoförler odasının bile kendilerine sahip çıkmadığını belirten dolmuş şoförleri ise,"Bizim çarşamba hattında 47 aracımız çalışıyor. Şu an tek durağı olmayan hat bizim hattımız. Eğer benzinlik izin vermese biz gün boyu sürekli ring halinde gezmek zorunda kalacağız. Aldığımız para bizleri bile kurtarmıyor. Özellikle nostaljik Tramvay sebebiyle Cumhuriyet Caddesi'nin kapatılması bizleri zor durumda bıraktı. Alternatif yol olarak açılan Haşim İşcan Caddesi üzerinde özel halk otobüslerine uygulanan güzergâhtan bizler geçemiyoruz. Geçtiğimiz taktirde bize 164 TL ceza kesiliyor. Arkadaşlarımız bu cezaları ödeyecek durumda değiller. Özellikle yerel yönetimden bu güzergâhın bizlere de açılmasını istiyoruz. Özellikle bu uygulama sebebiyle yol güzergâhına giremediğimiz için buradan bir yolcu alma şansımız yok. Bizlere gerekli kolaylığın gösterilmesini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin konuya çözüm getirmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel' de, "Buradan sesleniyorum. Hem Bursa Milletvekili olarak hem de taksicilerimizin ve dolmuşçularımızın sesi olarak şunu çok iyi bilsinler. Bu arkadaşlarımız yalnız değildir. Bunların yanında dolmuşçu Kemal vardır, taksici Kemal vardır. Ben sizin sorunlarınızı meclis gündemine getireceğim" dedi.
 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.03.21 16:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A