Demirel'den "Ergenekon" yorumu

Demirel'den "Ergenekon" yorumu

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ergenekon davası kararlarıyla ilgili, "Hakkın hakim olması, adaletin hakim olması Türkiye'nin şerefidir. Önümüzdeki zaman içinde bu çok konuşulacak" dedi.

2013.08.05 18:46 - Son Güncellenme: 2013.08.05 18:46 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Demirel'den "Ergenekon" yorumu

Süleyman Demirel hafta sonunu Isparta'da geçirdikten sonra bugün memleketinden ayrıldı. Adını taşıyan havalimanında gazetecilere Ergenekon Davası kararlarına ilişkin açıklamada bulunan Demirel, "Hakkın hakim olması, adaletin hakim olması Türkiye'nin şerefidir. Yargı Türkiye'deki en önemli meselelerden biridir. Önümüzdeki zaman içinde bu çok konuşulacak. Türkiye'de kimse suçsuz yere cezaya çarptırılmamalıdır. 'Suçun ne' diyenler var. 'Suçun şudur. Suçludur, delilleri de budur' deyince yargı işlemelidir, Önümüzdeki günlere inşallah daha güzel şeyler olur da herkes Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olduğuna kanaat getirir" dedi.

Adaletin kestiği parmak acımaz sözünü hatırlatan Demirel, kararlara ilişkin hak arama yolunun açık olduğunu kaydetti. Demirel, yakın arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tahliye kararına ilişkin de, "Ben iyi şeyleri hep sevinçle karşılarım. Haberal büyük bir haksızlığa uğramıştır" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.08.05 18:46 - Son Güncellenme: 2013.08.05 18:46 - HABER MERKEZİ
A